Mainos

Parvekkeille ja pihoille haetaan persoonallista ilmettä

Aurinkoinen sää on houkutellut viherpeukalot puutarhamyymälöihin.

Astiataimien yleistyminen mahdollistaa puutarhan luomisen jopa pienelle parvekkeelle tai pikku pihaan. Astiaan tottuneet kasvit on helppo siirtää isommassa ruukussa tuottamaan satoa puutarhaan.

Hortonomi Kirsti Tuomisen mukaan valoisalla paikalla voi saada hyvän sadon esimerkiksi rungollisista marjapensaista ja pilarimaisista omenapuista. Juurille voi istuttaa väriä tuomaan kesäkukkia tai yrttejä. Tarjolla on runsaasti erikoisuuksia, kun puutarhat ovat innostuneet luomaan uusia muotoja tutuista kasveista. Tuomisen mukaan kerroksellisuus ja yllätyksellisyys tekee tuloaan pihoille, kun yrtit, kukat ja puut kasvavat sulassa sovussa samassa penkissä.

Tarjonnan ja harvinaisuuksien lisääntymisen myötä yhä useampi hakee omaa persoonallista ilmettä pihalle. Kevään ensimmäiset kukat, sinivuokot lumosivat jo lapsena helsinkiläisen Raimo Nurmion. Hänen pihaltaan löytyy kokoelma erikoisia vuokkoja: valkoinen- ja punainen sinivuokko sekä kerrattu keltavuokko. Harvinaisin on ystävältä saatu kerrattu sinivuokko. Nurmion lumousta vuokkoihin lisää kukkien kauneuden lisäksi niiden harvinaisuus.

Puutarhamyymälä Muhevaisen hortonomi Kirsti Tuominen rohkaisee jokaista etsimään itsestään puutarhurin ja luomaan keitaan, jossa mieli lepää keskellä kaupunkia.

Katso Raija Kantomaan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.