Mainos

Parvekkeella roikotettu Muffe-koira sai uuden kodin

Parvekkeella kuristuskettingissä roikotetun amerikanbulldoggi Muffen jutussa on tapahtunut uusi käänne.

Turun poliisi on myynyt toukokuusta asti takavarikossa olleen koiran paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle. Eläinsuojeluyhdistys etsi koiralle uuden kodin toissapäivänä. Koiran sijoituspaikkaa ei kerrota julkisuuteen.

Poliisi perustele päätöstään sillä, että koiran hoitokustannukset tulivat valtiolle liian kalliiksi. Poliisin mukaan päätös tehtiin pakkokeinolain mukaisesti. Koiran omistajalle on kerrottu myynnistä.

Muffen kohtalo kirvoitti lokakuun lopulla nettiin kansanliikkeen, jossa vastustettiin käräjäoikeuden päätöstä palauttaa koira sitä kiduttaneelle omistajalle.

Turkulaismies tuomittiin käräjäoikeudessa 45 päivän ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta sekä laittomasta uhkauksesta. Mies muun muassa sitoi koiransa roikkumaan parvekkeen kaiteeseen viideksi tunniksi etujalat ilmassa.

Tarkastuskäynnin omistajan luokse tehnyt eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra kertoo, että koiran iho oli repaleinen ja tulehtunut kaulan ympäriltä useiden senttien leveydeltä. Kettinki oli syöpynyt kiinni koiran kaulaan.

- Olen tehnyt 15 vuotta tätä työtä ja tämä on ehdottomasti julmin eläinrääkkäys, mitä olen koskaan nähnyt. Että koiraa kohtaan on osoitettu näin silmitöntä väkivaltaa.

"Kyseessä kertaluonteinen kurittaminen"

Koira takavarikoitiin mieheltä toukokuussa ja sijoitettiin hoitolaan. Käräjäoikeus totesi kuitenkin lokakuisessa päätöksessään, että kyse oli lemmikin kertaluonteisesta kurittamisesta, eikä nähnyt estettä koiran palauttamiselle.

Palauttamista vastustavan nettiaddressin allekirjoitti yli 30 000 suomalaista. Lisäksi Facebookiin perustettiin aiheesta viharyhmä, jossa julkaistiin tuomion saaneen koiran isännän nimi.

- Päätös oli niin käsittämätön, että päätin että jos koira joutuu takaisin kotiin, haen sen sieltä pois silläkin uhalla, että saan siitä itse tuomion, kertoo sivuston perustaja Juha MTV3:n uutisille.

Hän kertoo olevansa valmis ottamaan oikeuden omiin käsiinsä myös jatkossa, mikäli tuomioistuimet tekevät vastaavia ratkaisuja tulevaisuudessa.

- "Kastematojen pelastaminen" on ollut veressä pienestä saakka, joskaan mitään rahalahjoitusta enempää en ole ennen tätä tehnyt, ikävä kyllä, Juha kertoo taustoistaan.

Syyttäjä valittaa hoviin

Käräjäoikeuden tuomio ei ole saanut lainvoimaa. Syyttäjä ilmaisi oikeudenkäynnin jälkeen tyytymättömyytensä tuomiosta, jolloin takavarikkoa jatkettiin.

Syyttäjä Jouko Lehtinen kertoo myös todennäköisesti valittavansa tuomiosta hovioikeuteen. Muffelle uusi koti jää pysyväksi huolimatta siitä, millaisen päätöksen hovioikeus asiassa aikanaan tekee.

- Muffe voi olosuhteisiin nähden oikein hyvin. Fyysinen kunto on hyvä. Psyykkinen tila ei ole juurikaan muuttunut toukokuusta. Koira on äärimmäisen aggressiivinen ja traumatisoitunut, Leyser-Kopra kertoo MTV3:n uutisille.

Eläinrääkkääjät pääsevät Suomessa useimmiten kuin koira veräjästä. Katso MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman juttu aiheesta tänään klo 20.

Katso Päivi Taljan juttu

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.