Mainos

Parvekegrillaus kuumentaa tunteita

Kiinteistöliitto on saanut useita yhteydenottoja kerrostalon parvekkeella grillaamisesta. Toiset taloyhtiöt kieltävät grillaamisen, vaikka mikään laki ei suoranaisesti kiellä parvekegrillausta. Asiasta uutisoi Turkulainen-lehti.

- Taloyhtiö voi kuitenkin kieltää parvekkeella grillaamisen, jos se aiheuttaa tulipaloriskin. Parveke voi olla esimerkiksi niin pieni, etteivät paloturvallisuusetäisyydet riitä. Ja riippuuhan se siitäkin, minkälainen parveke on: ovatko rakenteet puuta vai kiveä. Onko parvekkeella kukkia, verhoja, tyynyjä ja rottinkikalusteita. Paloriskit pitää sulkea pois, sanoo toiminnanjohtaja Kaisa Leiwo Kiinteistöliiton Varsinais-Suomen toimistosta lehdelle.

Pelkän savu- tai hajuhaitan vuoksi taloyhtiö ei voi kieltää grillaamista. Leiwon mukaan se on juridisesti vaikeaa.

- Parveketupakoinnista on ennakkopäätös ja sitäkin on vaikea kieltää. Sama pätee grillaamiseen. Talon pitäisi olla alusta alkaen niin sanottu allergiatalo tai savuton talo, jotta tupakoinnin tai grillaamisen voisi kieltää savuhaittojen vuoksi.

Jos taloyhtiö sallii grillaamisen, Leiwo suosittelee tekemään sen huomaavaisesti.

- Pallogrilli on aina paloturvallisuusriski. Mielestäni kerrostaloparvekkeella voi käyttää vain sähkögrilliä.

Joissakin taloyhtiössä on keksitty rakentaa grillauspaikka pihaan. Leiwon mukaan pihaan voisi yhtä hyvin tehdä myös tupakointipaikkoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.