Mainos

Partioleirillä helle ei haittaa

Ennätyslämpötilat eivät Evolla leireileviä partiolaisia haittaa. Leiriläisiä on ohjeistettu juomaan riittävästi ja suojaamaan asianmukaisesti päänsä ja ihonsa, jotta helleuupumuksilta vältyttäisiin. Ohjelmissa ollaan mukana innolla helteestä huolimatta. Vesilaakson ohjelmat lienevät odotetuimpia näillä keleillä.

- En ole tottunut tällaiseen kuumuuteen kotimaassani ja helle toki vähän haittaa, mutta pärjään kyllä. Aion joka tapauksessa osallistua kaikkiin mahdollisiin aktiviteetteihin, kertoo islantilainen 15-vuotias Sigurrós Arnadóttir.

Leirisairaalassakaan ei ole havaittavissa erityisempää vilkastumista potilaiden määrässä helteestä huolimatta. Eilisen saapumisruuhkan aiheuttaman hetkellisen kiirepiikin jälkeen tilanne näyttäisi tasaantuvan.

- Olemme ohjeistaneet savunjohtajia, että muistuttavat leiriläisiä, varsinkin nuorimmaisia, riittävästä juomisesta. Myös ruokahuoltoa on kehotettu lisäämään suolaa leiriläisille tarjottaviin aterioihin, toteaa leirisairaalan operatiivinen ylilääkäri Seppo Laurila.

Häme on kylpenyt koko rakennusleirin ja varsinaisen leirin alkuajan muun Suomen tavoin helteessä. Tänään ilmaa on viilentänyt kohtalainen tuuli ja huomisesta lähtien sää näyttäisi viilentyvän ja muuttuvan epävakaisemmaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.