Mainos

Partekin osake hurjassa nousussa

Partekin osake jatkoi hurjaa nousuaan Helsingin pörssissä maanantaina puolen päivän jälkeen. Sen sijaan Koneen B-osakkeen arvo putosi kuin kivi. Kone kertoi aamulla haluavansa ostaa Partekin.

Partek ilmoitti myöhemmin päivällä vastustavansa Koneen tarjousta ja neuvottelevansa fuusiosta KCI Konecranesin kanssa. Partekin kurssi ponkaisi 21,22 prosenttia ylöspäin 14,85 euroon. Kone tarjosi valtiolle 15,30 euroa osakkeelta, ja jos valtio hyväksyy tarjouksen, myös muille Partekin omistajille tarjotaan samaa hintaa. Partekin osaketta vaihdettiin myös runsaasti, ja se oli toisena Nokian jälkeen vaihdetuimpien listalla.

Koneen B-osake putosi 9,91 prosenttia tasan 100 euroon. Koneen osakkeen korkean arvon vuoksi pudotus oli euroina laskettuna suurempi kuin Partekin eteneminen. Kone putosi 11,00 euroa, kun Partekin nousu oli 2,60 euroa. KCI Konecranesilla kurssi ei muuttunut kauppojen puutteessa. Partekin nousun ohella Nokian 1,75 prosentin kohoaminen 18,01 euroon veti pörssin Hex-yleisindeksiä 1,08 prosenttia ylöspäin 6944,20 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi eteni 0,32 prosenttia.

Koneen ohella laskussa oli perjantaina rahoitusvaikeuksistaan kertoneen Benefonin osake, jolla käytiin kauppaa 7,89 prosenttia perjantaita matalammalla kurssilla. Myös Proha putosi 11,32 prosenttia. Partekin ohella päivän nousijoita oli Solteq 20,59 prosentin ampaisulla. Vaihtoa oli kertynyt vaatimattomasti 115,11 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.