Mainos

Partek ja Konecranes suunnittelevat sulautumista

Partek on ilmoittanut sulautuvansa KCI Konecranesiin. Yhtiön nimeksi on tulossa Partek Konecranes Oyj.

Suomen valtio puolestaan kertoi iltapäivällä myyvänsä Partek-omistuksensa (30,2 prosenttia) hissiyhtiö Koneelle.

Partek ilmoitti ennen valtion ilmoitusta sulautuvansa KCI Konecranesiin. Uuden yhtiön nimeksi tulisi Partek Konecranes Oyj. Uudesta yhtiöstä KCI:n nykyiset omistajat saisivat noin 47,5 prosentin osuuden ja Partekin omistajat 52,5 prosenttia.

Partekin konserninjohtajasta Christoffer Taxellista on tulossa Partek Konecranesin hallituksen puheenjohtaja ja KCI Konecranesin toimitusjohtaja Stig Gustavsonista tulee yhtiön toimitusjohtaja.

Yhdistyvien yhtiöiden johdon alustaviin analyyseihin perustuen on ilmeistä, että yhdistymisen seurauksena saavutetaan huomattavia synergiaetuja nopeassa aikataulussa. Liikevaihdon kasvu tulee ristiinmyynnistä ja laajentuneesta ylläpito- ja huoltopalvelutarjonnasta.

Kustannussäästöt tulevat maailman laajuisesta hankintaverkosta, vähentyneistä yleiskustannuksista, yhdistetystä tuotekehityksestä ja rahoituksesta. Yhtiöiden johdon tämän hetkisen arvion mukaan vuotuiset synergiaedut verojen jälkeen ovat ainakin noin 35 miljoonaa euroa, joista yli puolet on kustannussäästöjä.

KCI Konecranesin ja Partekin johto ovat käyneet keskusteluja yhtiöiden mahdollisesta yhdistymisestä useiden kuukausien ajan. KCI Konecranesin ja Partekin hallitukset allekirjoittivat 21.5.2002 yhtiöiden johdon laatiman sulautumissuunnitelman.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja