Parsakaali-purjokeittoa ja yrttikrutonkeja

parsa-purjokeitto

Parsakaali-purjokeitto

  • 2 perunaa
  • 1 keskikokoinen purjo
  • 500 g parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 l kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • nokare voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori ja pilko perunat. Halkaise, pese ja suikaloi purjo. Hienonna sipuli ja paloittele parsakaali. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kaikki raaka-aineet. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 30 minuuttia ja lisää kerma sekä mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

Yrttikrutongit

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • timjamia (ja/tai persiljaa)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä

Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sinne hienonnettu valkosipuli ja leipäkuutiot. Paahda kuutioihin kaunis väri ja lisää lopuksi hienonnetut yrtit. Tarjoa krutongit keiton kera.

Appelsiini-vadelmajälkiruoka

  • 4 appelsiiniä
  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • marenkeja

Kuori ja fileoi appelsiinit. Valuta lohkoja hetki siivilässä. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Murskaa marengit ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Kokoa annos kerroksittain appelsiinilohkoista, kermavaahdosta ja vadelmista esim. lasiin. Koristele vaikkapa paahdetuilla mantelilastuilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat