Mainos

Parrasta vetäminen johti ampumiseen Bandidos-kerholla

Bandidosin alajärjestöön kuuluvalle 25-vuotiaalle harjavaltalaismiehelle luettiin tänään syyte muun muassa taposta Porin käräjäoikeuden Kokemäen istuntohuoneessa. Mies ampui viime marraskuussa 30-vuotiasta porilaismiestä käsiaseella päähän MC Bandidosin tiloissa Harjavallassa. Ampumista todistivat uhrin avovaimo, parin yhteinen 1-vuotias lapsi sekä avovaimon isä. Uhri kuoli myöhemmin vammoihinsa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

Ampumisen kohteeksi joutunut mies oli vienyt perheensä kerhotilalle, koska hän halusi näyttää Bandidosia arvostelleelle appiukolleen kerhon parempaa puolta. Todistajana kuullun avovaimon mukaan hänen miehensä oli aluksi tervehtinyt tuttujaan ja yrittänyt esittäytyä myös miehelle, joka tarjoili baaritiskillä. Mies ei kuitenkaan vastannut mitään.

Syyttäjä Arto Mikkosen mukaan perheenisä oli yrittänyt kysyä tiskin takana olleen miehen nimeä useaan otteeseen. Avovaimon mukaan hänen miehensä oli pohtinut vaikenemista ääneen ja halunnut varmistaa, ettei mikään ole hullusti. Uhri ei ollut Bandidosin jäsen.

- Sen jälkeen kun mies tarjoili minulle vettä, mieheni huuteli hänen peräänsä, että eihän tässä mitään ihmeellistä, itkuinen avovaimo sanoi salissa.

Lopulta perin mitätön syy johti ampumiseen. Perheenisä oli nykäissyt miestä parrasta. Tästä raivostuneena mies oli hakenut takahuoneesta pistoolin ja ampunut perääntymään yrittänyttä miestä. Puolustuksen mukaan kyseessä oli tähtäämätön laukaus.

- Hän kiivaantui suunsoitosta ja laukaus osui pahimpaan mahdolliseen paikkaan, syytetyn avustaja sanoi.

Puolustuksen mukaan syytetty on pienikokoinen, hiljainen ja alkoholillakin oli osuutta asiaan. Syytetty kiisti tapon, mutta myönsi syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään pahoinpitelyyn.

Poliisi rynnäköi marraskuussa kerhotilaan parin tunnin piirityksen jälkeen Pasi- panssariajoneuvolla. Poliisi löysi syytetyn miehen kerhotilan sohvalta. Hän oli viillellyt itseään ja hänet kuljetettiin Porin keskussairaalaan hoidettavaksi.

Syyttäjä vaatii miehelle myös rangaistusta vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Syytetty oli rikkonut Porin keskussairaalan teho-osastolla hoidettavana olleessaan 1200 euron arvoisen ruiskupumpun. Lisäksi hän oli syyttäjän mukaan vastustellut hoitohenkilökunnan toimenpiteitä. Hän oli repinyt hoitoletkut ja johdot irti ja yrittänyt muun muassa pahoinpidellä poliisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.