Parmesaani-juustotikut

Helppo ja kätevä vinkki on tehdä pakastetaikinoista erilaisia suolaisia tikkuja. Taikinalevystä otetaan kohmeisena pitkiä suorakaiteita ja ne sitten kieritellään kananmunassa ja halutussa juusto- ja/tai mausteseoksessa.

Ohessa ohje parmesaani-juustotikuille, jotka ovat mainio lisuke kesäisten keittojen ja salaattien kera.

Parmesaani-juustotikut

n. 30-40 kpl

  • 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinaa (500 g)
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta

Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita; yksi levy 6-7 pitkäksi suikaleeksi. Kierrä suikaleet halutessasi kierteelle. Pyörittele tankoja lautasella, jossa on munaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta. Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat