Mainos

Pärmäkoski oli jo aikeissa auttaa pahasti sählännyttä vastustajaansa – "Pelasin varman päälle"

3:02

Itävallan Teresa Stadlober menetti 30 kilometrin hiihdossa mitalimahdollisuutensa lähdettyään väärälle ladulle. Oikealla reitillä pysyneellä Krista Pärmäkoskella ei ollut vaikeuksia reitin kanssa ja hän hiihtikin olympiahopealle.

- Olin melko varma, että menen oikealle reitille. Olin luottavainen, että menen oikein, enkä lähde sinne perään, Pärmäkoski totesi itävaltalaisen mokaushetkestä.

Pärmäkoski ei huutanut Stadloberille, että tämä menee väärään suuntaan.

- Toisaalta teki mieli huutaa, mutta ajattelin, että hän on yksi pahimmista vastustajistani. Kirissä ei ehkä olisi ollut niin hyvä. Pelasin siinä vaiheessa varmaan päälle, enkä viitsinyt huutaa.

Reitti oli merkitty hieman epäselvästi, mutta Pärmäkoski hämmästeli silti, että reitiltä voisi eksyä.

- Laskussa oli vain tupsuja, ei niitä merkkejä. Hiihdettiin kuitenkin sisälatua ylös ja hän hiihti tosi paljon oikealle. Selvästi joku ajatuskatkos hänelle tuli.

Stadlober tuli suomalaismedian haastatteluun hymyssä suin.

- Menin väärään suuntaan, enkä tiedä miksi. Olen hyvin pettynyt ja surullinen, koska päiväni oli virheeseen asti hyvä. Tiesin olevan hyvässä kunnossa ja sukset olivat hyvät, hän sanoi.

Stadlober syytti vain itseään.

- Ajattelin voivani taistella mitalista. En tiedä, miksi menin väärälle reitille. Hopeamitali oli mahdollinen ehkä, mutta kisa on nyt ohi. Jos haluaa voittaa mitalin, on hiihdettävä oikealla ladulla.

Stadlober oli lopulta yhdeksäs, reilut kaksi minuuttia mitalisijojen takana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.