Mainos

Pärmäkosken edellä töpeksinyt Stadlober: "Hävettää"

Itävallan Teresa Stadlober oli maansa myynyt naisten 30 kilometrin yhteislähtökilpailun jälkeen Pyeongchangin olympialaisissa. Stadlober laski toiselta sijalta väärälle ladulle ja menetti mitalimahdollisuutensa.

Stadlober oli vielä 20 kilometrin kohdalla toisena ja oli tekemässä eroa takana tulevaan suomalaiskaksikkoon Krista Pärmäkoskeen ja Kerttu Niskaseen, kun hän kääntyi laskussa väärälle ladulle. Virheen huomattuaan Stadlober yritti palata oikealle reitille niin nopeasti kuin mahdollista, mutta aikaa kului reilu minuutti ja mitalisijat karkasivat tavoittamattomiin. 

Stadlober oli kilpailun jälkeen vihainen itselleen.

- Minua hävettää. Olen todella pettynyt ja surullinen. Päivä oli todella hyvä ennen virhettäni, Stadlober sanoi ruotsalaiselle Expressenille.

Stadlober olisi ollut ilman kohtalokasta virhettään vahvasti kiinni uransa ensimmäisessä olympiamitalissa. 

- En tiedä miksi olin väärässä, en todellakaan tiedä. Ajattelin, että miten voin muka hiihtää väärälle ladulle. Olin sitten vain tyytyväinen päästessäni maaliin. Tämä täytyy hyväksyä ja olla parempi seuraavalla kerralla, Stadlober analysoi.

Stadloberin virhe herätti ihmetystä myös kilpakumppaneiden keskuudessa.

- Ei, onko tuo totta? Voi luoja, yhdysvaltalainen Sadie Bjornsen totesi kilpailun jälkeen kuullessaan Stadloberin kömmähdyksestä.

- Välillä on vaikeaa pysyä oikealla ladulla. Meillä oli valmentajia, jotka huusivat ja muistuttivat millä ladulla pitäisi hiihtää, Bjornsen jatkoi.

Stadlober oli lopulta maalissa yhdeksäs yli kaksi minuuttia pronssille hiihtäneen Stina Nilssonin jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.