Mainos

Parkkipaikkatörmäily puhuttaa: "Vain luuserit eivät jätä yhteystietoja"

Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan autoilijan ei tarvitse ilmoittaa esimerkiksi parkkipaikan pikkukolarista kolhitun auton omistajalle. MTV Uutiset kysyi lukijoilta, kuinka toimia jos parkkipaikalla kolhaisee autoa.

Monen mielestä vahingon sattuessa omien yhteystietojen jättäminen kuuluu hyviin tapoihin. Kolhitun auton omistajan tiedot saa myös näppärästi numeropalvelun avulla.

"Kerran on moinen vahinko tapahtunut ja jätin yhteystietoni. Sain tekstiviestillä kiitokset auton omistajalta, että olin viitsinyt asiasta ilmoittaa. Mistään isosta jäljestä ei siis ollut kyse. Mielestäni jokainen ihminen joka omistaa omantunnon tekee näin. Näitä ihmisiä tuskin tänä päivänä on enää kovin montaa."

"Itse kerran perutin autoa päin ja siin ei ollu omistajaa paikalla, kattosin fonectasta auton tiedot soitin omistajal saatiin sovittua asia ja käytiin vakuutusyhtiössä ja juotiin viel se tarjos kahvipullat. Luuserit pakenee ilman omatuntoa."

"No totta helvetissä jätän yhteystiedot!! Mikä voisi olla raukkamaisempaa kuin se että itse omassa huonoudessasi teet muille haittaa ja pakenet paikalta!"

"Kerran tuli peruutettua takana olleen auton etupuskuriin joka vähän "repsahti". Jätin tuulilasiin yhteystiedot. Kaveri soittikin aika pian. Kävimme arvioituttamassa vahingon autonkorjausliikkeessä ja minä maksoin kiltisti aiheuttamani vahingon."

Naarmut eivät ole vakavia

Joidenkin mielestä pienet kolhut kuitenkin kuuluvat liikenteeseen.

"Pienet naarmut ja kraaput kuuluu liikenteeseen varsinkin puskureissa. Ne on tehty puskurointia varten."

"Eivät kaikki, niiden raavittujen autojen omistajat, välitä pienistä kraapaleista, etenkin, jos kyse on vanhasta autosta. Ellei se olennaisesti laske auton arvoa tai edellytä korjaamista."

Mysteerikolhut harmittavat

Jotkut lukijoista ovat kokeneet, kuinka ikävältä tuntuu, jos autossa on jälki, mutta kolhijasta ei ole tietoa.

"Taas oli auton kylkeen jälkiä tullut autohallissa. Eikä tietenkään mitään yhteystietoja."

"Kolhuja on uuteen autoon ilmestynyt parkkipaikallla- harmittaa klommot!"

Lukijoiden kommentit on kerätty MTV Uutisten Facebook-sivulta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.