Mainos

ParkCom uhkailee poliisipomoa oikeustoimilla

Yksitinen pysäköintiyhtiö ParkCom ei halua kommentoida Helsingin liikennepoliisin ylikomisariolle lähetettyä ns. ojentavaa postia.

ParkCom on lähestänyt ylikomisario Heikki Seppää kirjeellä, missä se uhkaa Seppää oikeustoimilla, jos liikennepoliisin päällikkö ei lopeta ParkComia ja yksityistä pysäköinninvalvontaa koskevia kriittisiä lausuntoja.

ParkComista kerrotaan, että kyse on henkilökohtaisesta kirjeestä, jota ei tarkoitettu julkisuuteen.

- Kirje on tullut virkaosoitteeseen Pasilaan ja osoitettu minulle. Kirje kuuluu virkani hoitoon, Seppä sanoo.

Iltalehden mukaan Parkcomin toimitusjohtaja on lähestynyt Seppää asianajajansa välityksellä. Sepän mielestä kirjeen sävy on erikoinen. Ylikomisario onkin lähettänyt kirjeen Asianajajaliittoon kysyäkseen, onko toiminta hyvän asianajotavan mukaista.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun virkatyöhöni puututaan, pitkän linjan poliisi sanoo.

Seppä kummastelee ParkComin suhtautumista oikeusistuinten päätöksiin. Helsingin hovioikeus vahvisti viime kuussa käräjäoikeuden aiemman päätöksen, jonka perusteella autoilijan ei tarvitse maksaa yksityisen pysäköintiyhtiön määräämää parkkisakkoa.

ParkCom on ilmoittanut hakevansa valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

- Järkevä toimija olisi lopettanut sakottamisen ja odottanut seuraavaa askelta. Heitä eivät tunnu nämä ali- ja hovioikeuden päätöksen heilauttavan millään tavalla, Seppä kummastelee.

Ylikomisario pysyy näkemyksessään, jonka mukaan poliisin tulisi puuttua heti yksityiseen sakotukseen ja tehdä jokaisesta tapauksesta rikosilmoitus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.