Mainos

Parkanon ex-kaupunginjohtaja välttyi lahjussyytteeltä

Parkanon entisen kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen lisäksi epäiltyjä Sonera-johtajia ei myöskään syytetty. Nokian kaupunginjohtajan Markku Rahikkalan osalta päätös syyttämisestä tai syyttämättä jättämisestä tehdään huomenna.

Parkanon entisen kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen osallistuminen Sonera-yhtiön järjestämään seminaariin Kuusamon Rukalla ei johtanut lahjussyytteeseen. Ikaalisten kihlakunnansyyttäjä jätti syyttämättä myös epäiltynä olleit neljää Soneran johtajaa. Karjalainen on nykyisin Raahen kaupunginjohtaja.

Kari Karjalainen ja Nokian kaupunginjohtaja Markku Rahikkala olivat Soneran kutsumina Rukalla vuonna 2002. Rikosilmoitus lähetettiin nimettömänä Nokian kaupungin faksilla.

Rahikkalan osalta syyttämis- tai syyttämättäjättämispäätös tehdään huomenna. Rahikkala on tehnyt rikosilmoituksen viestintäsalaisuuden rikkomisesta, koska rikosilmoitukseen oli liitetty kopio hänen sähköpostiviestistään.

Kari Karjalainen on luonnehtinut tapaamista työpalaveriksi ja ulkoisia oloja Soneran mökillä vaatimattomiksi. Mukana oli hänen mukaansa toistakymmentä henkilöä, ja esillä oli Soneran palvelujen kehittäminen terveydenhuollon näkökulmasta.

Sekä Nokian että Parkanon kaupunki olivat jo tuolloin Soneran asiakkaita. Markku Rahikkalan mukaan häntä ja Karjalaista oli pyydetty mukaan kuntien edustajina ja oman alansa asiantuntijoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.