Mainos

Paritusjutun pääsyytetty ja syyttäjä kiistelivät tiukasti

Syyttäjä Eija Velitskin mielestä tänään käräjäoikeudessa alkanut törkeä paritusjuttu on Suomen mittakaavassa iso.

Velitski vaatii kahdelle miehelle ja kahdelle naiselle tuomiota törkeästä parituksesta. Toinen syytetyistä naisista ja toinen miehistä värväsivät syyttäjän mukaan Virosta naisia työskentelemään Suomeen prostituoituina.

Syytetyt kiistivät syyllistyneensä törkeään paritukseen, mutta kolme myönsi tavallisen parituksen. Toinen naisista myönsi syyllistyneensä vain avunantoon tavalliseen paritukseen.

Virolaisnaisia tuli Suomeen kaikkiaan kahdeksan, ja nelikko sai naisilta merkittävää taloudellista hyötyä. Syyttäjän mukaan naiset maksoivat osan ansioistaan päätekijälle, joka tilitti osuudet muille.

Yhden syytetyn osalta summa on huomattavasti suurempi kuin muilla. Syyttäjän mukaan päätekijänä toiminut mies sai naisilta noin 150 000 euroa. Mies itse kiisti käräjäoikeudessa saaneensa näin paljon ja sanoi summan olleen huomattavasti pienempi.

Velitski ja mies sanailivat käräjäoikeudessa välillä tiukasti. Syyttäjällä ja miehellä oli suuria erimielisyyksiä muun muassa siitä, kuinka kauan naiset työskentelivät paritusringille.

Juuri ennen lounastaukoa syyttäjä kivahti päätekijäksi epäillylle miehelle, kun tämä jälleen kerran ihmetteli syyttäjän todisteita.

Lähes 20 eri asuntoa

Virolaisnaisia saapui Suomeen kaikkiaan kahdeksan. Toiminta alkoi vuonna 2010 ja loppui nelikon kiinnijäämiseen syyskuun loppupuolella.

Naiset eivät saapuneet kaikki samalla kertaa Suomeen, vaan eri aikoina. Heitä ei Velitskin mukaan pakotettu mihinkään, ja heille oli jo värväysilmoituksissa tehty selväksi, millaisesta toiminnasta on kyse.

Kaikki neljä syytettyä hyötyivät Velitskin mukaan taloudellisesti selvästi naisista. Velitski vaatiikin kaikille usean vuoden vankeusrangaistusta. Hänen mukaansa tapauksessa ei ole lieventäviä asianhaaroja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.