Mainos

Parituksesta vankeutta Helsingissä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut parituksen päätekijänä helsinkiläisen Ari Vilho Marttisen kahden ja puolen vuoden vankeuteen. Kahdeksan muuta miestä selvisivät ehdollisella tai sakoilla.

Marttinen paritti virolaisia ja venäläisiä naisia helsinkiläisasunnoissa yli kahden ja puolen vuoden ajan vuoden 2000 alusta tämän vuoden elokuuhun. Käräjäoikeus laski hänen ansainneen parituksella 803 000 euron tulot. Määrä tuomittiin rikoshyötynä valtiolle menetetyksi.

Käräjäoikeus totesi Marttisen harjoittaneen paritusta eri aikoina yhteensä 14 helsinkiläisasunnossa, joita hän vuokrasi prostituoiduille. Kussakin huoneistossa asui yleensä kerrallaan ainakin kaksi prostituoitua, joilta Marttinen peri runsaat sata euroa vuokraa päivältä.

Marttiselle tuomittu seuraamus on lähellä parituksen nykyistä enimmäisrangaistusta, joka on kolme vuotta vankeutta.

Marttiselta on saatu takavarikoitua kolme kiinteistöä, kolme asunto-osaketta, kaksi autoa ja kymmeniä tuhansia euroja käteistä rahaa.

Asunnonvuokrauksesta tuomittiin myös 42-vuotias vantaalaismies, joka ensi alkuun oli toiminut kuljettajana Marttisen naisten kotikäynneillä. Loppuvuodesta 2001 hän kuitenkin siirtyi omaan bisnekseen, jota hän ehti harjoittaa kahdessa eri asunnossa. Mies selvisi kahdeksan kuukauden ehdollisella rangaistuksella.

Lopuille miehille tuli tuomioita muun muassa asuntojen luovutuksesta paritukseen, prostituoitujen kuljetuksista asiakaskäynneille tai internetiin tarkoitettujen markkinointikuvien ottamisesta.

Yhden sakkoja saaneen miehen tuomio ei liittynyt paritukseen, vaan Marttiselle myytyihin kavallettuihin videoon ja matkapuhelimeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.