Mainos

Parituksesta epäiltyjä vangittu Varkaudessa

Varkauden käräjäoikeus on vanginnut tänään nuoren virolaisen naisen ja hänen varkautelaisen aviomiehensä parituksesta epäiltyinä.

Vangitsemiset liittyvät marraskuussa paljastuneeseen paritusrenkaaseen, jonka kautta kymmenet, lähinnä Virosta tuodut naiset ovat tarjonneet seksipalveluja Varkaudessa ja Kuopiossa. Poliisin mukaan paritusrengasta on pyörittänyt neljä päätekijää.

Jutun tutkinnanjohtajan, komisario Jyrki Haapalan mukaan nyt vangitun virolaisnaisen epäillään toimineen hyvin keskeisessä roolissa paritusvyyhdessä. Myös aviomiehen osuutta tapahtumiin selvitetään tiiviisti.

-Lisäksi on etsintäkuulutettu kaksi virolaisnaista, joiden osuus on näytetty selkeästi toteen. Naiset ovat Virossa ja heidän tavoittamisekseen tehdään yhteistyötä Suomen keskusrikospoliisin ja Viron poliisin kanssa, kertoo Haapala.

Tutkinnan aikana on jo ollut vangittuna varkautelainen 51-vuotias mies. Hänet vapautettiin eilen, koska tutkinta on saatu hänen osaltaan päätökseen. Miehen epäillään hankkineen parituksesta viime maaliskuusta lähtien noin 15 000 euroa. Poliisi on kuulustellut myös seksipalvelujen ostajia.

-Meillä on tiedossa pitkä lista nimiä Varkauden talousalueelta, ja toivomme, että ostajat ilmoittautuisivat itse Varkauden poliisille. Lienee mukavampi ottaa itse yhteyttä kuin että me soitamme kotiin.

Jutun tutkinta lähti liikkeelle yleisövihjeen perusteella. Paritus on tapahtunut yksityisiltä vuokratuissa kaupunkiasunnoissa. Haapala ihmettelee, etteivät vuokranantajat ole lainkaan ottaneet yhteyttä.

-On käynyt ilmi, että aika moni vuokranantaja on irtisanonut vuokralaiset, kun toiminnan luonne on paljastunut. Jos he olisivat ilmoittaneet tietonsa olisimme voineet iskeä suoraan, toteaa Haapala.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.