Mainos

Parituksesta epäillyn thaimaalaisvaimo paljastumassa ihmiskaupan uhriksi

Päijät-Hämeen poliisi kertoo saaneensa päätökseen lahtelaisen thaihieromayrittäjän paritusepäilyjen tutkinnan.

Poliisi teki viime marraskuussa iskut yhteentoista Lahdessa sijaitsevaan thaihieromoon sekä kahteen yksityisasuntoon, joissa epäiltiin harjoitettavan prostituutiota yrittäjäpariskunnan laskuun.

Tuolloin poliisi otti kiinni yrittäjäpariskunnan suomalaisen miehen ja hänen thaimaalaisen vaimonsa. Molempia epäiltiin aluksi muun muassa törkeästä parituksesta ja ihmiskaupasta, uhreina epäiltiin olevan pariskunnan thaihieromoissa työskennelleet naiset.

Sittemmin asetelmat jutussa ovat muuttuneet merkittävästi.

Kuulusteluissa selvisi, etteivät paritetut naiset olleetkaan ihmiskaupan uhreja. Poliisin mukaan heillä on ollut itsemääräämisoikeus toimintaansa. Heille ei maksettu hierontatyöstä lainkaan palkkaa, mutta hierojat ovat saaneet pitää rahat asiakkaille tarjoamistaan seksuaalipalveluista.

Vaimo joutui maksamaan miehelleen "veroa"

Poliisin mukaan on ilmennyt, että suurin kärsijä laajassa kokonaisuudessa vaikuttaisi olevan suomalaismiehen thaimaalaisvaimo.

Nainen ei osaa lukea tai kirjoittaa suomea, joten hänen toimiminen yrittäjänä Suomen yritysmaailman byrokratiassa on miltei mahdotonta. Tulot yritystoiminnasta ovat poliisin mukaan menneet naisen aviomiehelle. Paritustoiminnastaan mies sai kahden ja puolen vuoden aikana 350 000 euron tulot.

Poliisin mukaan on ilmennyt, että vaimo joutui maksamaan suomalaismiehelleen kuukausittaisia verontyyppisiä maksuja ilman perustetta. Nainen on ohjattu saamaan apua ja häntä epäillään jutussa ihmiskaupan uhriksi.

Pääepäilty yritti karata

Edelleen vangittuna olevaa suomalaismiestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta sekä vangin karkaamisesta.

Tutkinnan aikana poliisi löysi miehen hallusta luvattoman kaasuaseen sekä kaasusumuttimen. Mies yritti myös karata joulukuussa, kun kaksi vanginvartijaa käytti miestä noutamassa henkilökohtaisia tavaroitaan.

Epäilty ehti olla omilla teillään noin kaksi tuntia, kunnes hänet tavoitettiin Lahden keskustasta. Poliisin mukaan kiinniotto tapahtui lyhyen "juoksukilpailun" jälkeen.

Tuttava toi prostituoituja Suomeen

Lisäksi kokonaisuudessa on epäiltynä myös toinen suomalaismies. Hänen epäillään välittäneen thaimaalaisia prostituoituja pääepäillyn paritettavaksi Suomeen.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan vielä tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.