Mainos

Parittajanaiselle lankesi jättilasku maksettavaksi

Venäläissyntyinen parittajanainen sai vankeustuomion ja joutuu sen lisäksi maksamaan valtiolle reilun korvauksen.

Helsingissä paritusbisnestä pyörittänyt nainen tahkosi bisneksillään hurjat voitot lyhyessä ajassa. Nyt hän joutuu maksamaan valtiolle yli 100000 euroa korvauksia rikoksistaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan venäläissyntyisen naisen parituksesta ja törkeästä parituksesta vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan.

Tuomittu on ollut vuosina 2003-2004 suuren luokan parittajamama Helsingissä.

Nainen järjesteli venäläisille prostituoiduille asuntoja kantakaupungista. Hän teki vuokrasopimuksia osittain pimeästi ja keräsi rahaa käteisenä. Tavallisesti prostituoiduilta perittiin vuokraa 40 euroa päivältä.

Nainen sanoi oikeudessa, ettei hän tiennyt, mihin tarkoitukseen asuntoja käytettiin. Oikeus ei niellyt selitystä. Nainen itse oli vuokrannut asunnot miehensä yrityksen nimissä ja ilmoittanut, että asunnot vuokrataan yrityksen työntekijöille. Näin ei käynyt.

Kondomeja ja liukastetta

Huoneistot oli sisustettu lähinnä sängyillä, ja niistä löytyi muun muassa kondomeja ja liukastevoiteita. Osa asunnoista oli jaettu kankaalla kahtia, ja niissä oli useampia sänkyjä. Oikeus päätteli, ettei asuntoja käytetty normaaliin huoneenvuokraukseen eikä majoitustoimintaankaan.

Huoneistojen kysyntä oli vilkasta, ja niitä oli käytössä 3-6 samaan aikaan. Oikeudessa kuullun poliisin mukaan prostituoiduilla oli yleisesti tiedossa, että nainen vuokraa asuntoja. Samaa kertoi myös osa oikeudessa kuulluista prostituoiduista.

Oikeus katsoi, että naisella oli keskeinen asema asuntojen järjestäjänä. Syyttäjän mukaan parittaja järjesti ainakin 33 naiselle asunnot prostituutiota varten.

Kaksi kuukautta törkeää paritusta

Tapaus oli ensimmäisiä kertoja, kun Suomessa nostettiin syyte törkeästä parituksesta. Erikoiseksi jutun tekee se, että oikeus katsoi saman teon olevan osittain paritusta ja osittain törkeää paritusta. Vaihtelu johtuu siitä, että törkeä paritus on lisätty rikoslakiin vasta elokuussa 2004.

Nainen teki rikoksia vain muutaman kuukauden ajan silloin, kun laki jo tunsi törkeän tekomuodon. Oikeus otti rangaistuksen pituutta laskiessaan huomioon sen, että teko tehtiin pääasiassa silloin, kun törkeälle paritukselle ei vielä ollut lakipykälää.

Nainen on aiemmin saanut kolmen kuukauden ehdollisen tuomion kiristyksestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.