Mainos

Pariskunta riskeerasi matkallaan kaiken – ”He eivät koskaan löytäneet miestäni”

Pakolaisena Eurooppaan pyrkineen naisen traaginen tarina leviää Facebookissa. Täpötäydellä laivalla Eurooppaan pyrkineestä pariskunnasta vain toinen selvisi matkasta.

Tavallisesti New Yorkin yksittäisten ihmisten tarinoita välittävän Humans of New York -sivuston tekijä on parhaillaan Kreikassa pakolaiskriisin vuoksi. Valtava pakolaiskriisi koostuu ihmiskohtaloista, joita sivusto haluaa nyt kertoa eteenpäin.

Välimeren yli salakuljettajan kyydissä matkanneen naisen tarina pysäyttää.


”Mieheni ja minä myimme kaiken, jotta meillä olisi varaa matkaan. Työskentelimme Turkissa 15 tuntia päivässä, kunnes meillä oli tarpeeksi rahaa lähtöön.

Salakuljettaja laittoi meitä 152 veneeseen. Nähtyämme veneen, moni meistä olisi halunnut mennä takaisin, mutta hän sanoi menettävämme rahamme, jos peruisimme. Meillä ei ollut vaihtoehtoa.

Molemmat kannet olivat täynnä ihmisiä. Aallot alkoivat lyödä sisään, joten kapteeni käski meitä heittämään matkatavaramme mereen.

Merellä osuimme kiveen, mutta kapteeni sanoi meille, ettei syytä huoleen. Vettä alkoi tulla veneeseen, mutta taas hän sanoi meille, ettei syytä huoleen. Olimme alemmalla kannella, ja se alkoi täyttyä vedestä. Oli liian ahdasta liikkumiseen. Kaikki alkoivat huutaa.

Me olimme viimeiset, jotka pääsivät ulos hengissä. Mieheni veti minut ulos ikkunan kautta. Meressä hän otti pois pelastusliivinsä ja antoi sen eräälle naiselle. Uimme niin pitkään kuin oli mahdollista.

Useiden tuntien jälkeen hän sanoi minulle olevansa liian väsynyt uimaan ja aikoi kellua selällään levätäkseen. Oli niin pimeää, ettemme nähneet. Aallot olivat korkeita. Pystyin kuulemaan hänen kutsuvan minua, mutta hän ajautui pidemmälle ja pidemmälle.

Loppujen lopuksi vene löysin minut. He eivät koskaan löytäneet miestäni."

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja