Mainos

Pariskunta pahoinpiteli nukkumassa olleen kaverinsa vasaralla 20 euron velan takia

Vantaan käräjäoikeus on antanut tuomion lokakuussa 2013 tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Uhriksi joutuneella miehellä ei ole väkivaltaan johtaneista tapahtumista muistikuvia. Hän oli ollut nukkumassa, kun 32-vuotias nainen ja 38-vuotias mies tunkeutuivat miehen asuntoon. Miehen luona kylässä olleet ystävät olivat lopulta avanneet kaksikolle oven, kun nämä olivat aikansa huutaneet ja hakanneet ovea.

Lähes kalloon asti ulottuva haava

Kaksikolla oli asuntoon tunkeutuessaan mukanaan vasara ja teleskooppipatukka. He olivat ravistelleet kovakouraisesti nukkumassa ollutta uhria, ja lyöneet tätä ainakin kaksi kertaa vasaralla alavartaloon. Kun uhri oli herännyt, mies oli lyönyt tätä teleskooppipampulla päähän sekä kylkien ja takapuolen alueelle.

Uhrille oli aiheutunut väkivallasta noin 6 senttiä pitkä ja 1,5 senttiä syvä, lähes kalloon asti ulottanut haava. Lisäksi hän oli saanut lukuisia ruhjeita. Syyttäjän mukaan teko oli tehty erityisen julmalla tavalla kohdistamalla väkivaltaa puolustuskyvyttömään asianomistajaan.

Uhri ei saapunut sovitulle paikalle

Nainen kertoi tunteneensa uhrin ja heidän olleen hyviä ystäviä. Tapahtumapäivänä nainen oli ollut jutellut uhrin kanssa puhelimessa ja sopinut tämän kanssa, että hän tulee illalla Pasilaan maksamaan velkansa. Velkasumma oli ollut 20 euroa ja lisäksi rauhoittavia lääkkeitä. Tekijäkaksikon toinen osapuoli, naisen poikaystävä, oli halunnut lähteä mukaan pitämään naisesta huolta.

Koska uhri ei ollut sovitulla paikalla, kaksikko oli mennyt miehen asunnolle ja he olivat pahoinpidelleet uhrin. Nainen oli ollut tapahtumien aikaan päihtynyt ja huumeiden vaikutuksen alaisena.  Nainen oli myöhemmin jutellut uhrin kanssa ja pyytänyt häneltä anteeksi tapahtumia.

Nainen myönsi asuntoon tunkeutumisen, mutta kiisti syytteen törkeästä pahoinpitelystä. Hän ei myöskään katsonut toimineensa yhdessä poikaystävänsä kanssa. Hän ei pitänyt tekoa suunnitelmallisena.

Mies kiisti syytteen sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta että törkeästä pahoinpitelystä. Hän myönsi lyöneensä uhria teleskooppipampulla, mutta sanoi tehneensä tämän hätävarjelussa naisen suojelemiseksi.

Oikeus: Mies ja nainen toimivat yhdessä

Vantaan käräjäoikeus katsoi, että kaksikko toimi yhdessä rikoksen tekemiseksi riippumatta siitä, minkä osateon kumpikin on suorittanut. Oikeus katsoi vastaajien toimineen syytteissä kuvatuilla tavoilla.

Oikeus tuomitsi sekä naiselle että miehelle törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä pahoinpitelystä yhden vuoden ja neljä kuukautta ehdollista vankeusrangaistusta. Lisäksi kaksikko velvoitettiin yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 3200 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.