Mainos

Pariskunta huijasi lähes 300 000 euroa vaimon työpaikalta

Pariskunta sai tuomiot törkeästä petoksesta ja rahanpesusta. Nainen on jo maksanut huijaamalleen työnantajalle korvauksia.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi tänään tamperelaisen pariskunnan ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Tuomiot tulivat siitä, kun pariskunnan vaimon työpaikalla maksatettiin lähes 300 000 euroa pariskunnan perusteettomia luottokorttilaskuja ja matkalaskuja.

Oikeuden mukaan Georgia-Pasific Oy:ssa johtotehtävissä työskennellyt nainen huijasi työpaikkaansa 150 kertaa vuodesta 2002 viime vuoteen. Nainen väärensi laskujen tietoja joko kirjoittamalla ne uudelleen tai muuttamalla niitä. Laskuissa oli muun muassa pariskunnan omistaman asunnon rakennuksesta tulleita laskuja sekä sisustuslaskuja. Nainen käytti myös yhtiön luottokorttia omiin menoihinsa.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä petoksesta vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun sekä miehen törkeästä rahanpesusta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Mies kiisti tienneensä varojen alkuperästä tai omaisuuden hankkimisesta. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että miehen on pitänyt tietää vaimonsa menettelystä, koska nämä ovat tilapäisiä poissaoloja lukuun ottamatta asuneet yhteistaloudessa ja mies on ollut tietoinen vaimonsa tuloista.

Nainen myönsi syytteet pääosin. Nainen ja hänen työnantajansa pääsivät vahingonkorvauksista sovintoon ja nainen on sovintosopimuksen mukaisesti maksanut yhtiölle korvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.