Mainos

Parisataa ravintolaa vaatii Gramexilta korvauksia

Ainakin parisataa ravintolaa vaatii esittävien taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistykseltä Gramexilta takaisin vuosina 1991-95 maksamiaan tekijänoikeuskorvauksia.

Suomen hotelli- ja ravintolaliitto on saanut jäsenyrityksiltään noin 150 valtakirjaa rahojen perimiseen, ja parikymmentä yritystä on lähestynyt Gramexia itse. Liiton asiamiehen Juhani Hopsun mukaan vaatimusten määrä kasvaa vielä nykyisestä, sillä niitä saapuu liiton toimistoon yhä pari päivässä. Tähänastisten vaatimusten kokonaissumma on Hopsun mukaan arviolta 150 000 euron luokkaa.

Ravintola-ala lähti vaatimaan rahoja takaisin, kun korkein oikeus ratkaisi lokakuussa Gramexin ja raisiolaisen pizzerian välisen korvauskiistan jälkimmäisen eduksi. Tuomion mukaan Gramexilla ei ollut ennen toukokuun 1995 lainmuutosta oikeutta periä yritykseltä korvausta äänitteiden välillisestä käytöstä eli radion tai television soittamisesta.

Hopsun mukaan suurin osa vaatimuksista on suuruudeltaan 500 eurosta vajaaseen tuhanteen euroon. Suurin yksittäinen vaatimus on noin 16 800 euroa.

Liittoon tulleet vaatimukset on tarkoitus käydä läpi ja lähettää Gramexiin lähiviikkoina. Ravintoloiden lisäksi korvausvaatimuksia Gramexille aikovat esittää muidenkin alojen yritykset, kuten parturi-kampaamot. Suomen Yrittäjillä on vireillä vastaava operaatio valtakirjojen keräämiseksi jäsenyrityksiltään kuin hotelli- ja ravintolaliitolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.