Mainos

Parikymmentä vuotta vanha naisen raaka surmaaminen oikeuteen

Liki 21 vuoden takainen naisen raaka surmaaminen Espoossa etenee oikeuteen.

Syyttäjä on päättänyt nostaa 42-vuotiasta miestä vastaan syytteen murhasta. Oikeudenkäynti alkaa vajaan kahden viikon kuluttua.

Näin vanhan henkirikoksen eteneminen tuomioistuimeen on varsin harvinaista.

Espoolaisnaisen epäillään kuolleen ryöstömurhan uhrina joulukuussa vuonna 1987. Talouspäällikkö oli tapahtuman aikaan sattumalta ylitöissä murron kohteena olleessa rakennuksessa Espoon Muuralassa. Yhtiön muut työntekijät löysivät 42-vuotiaan naisen kuolleena.

Murhasta epäilty on istunut vankilassa muista rikoksista, mutta häntä ei ole koskaan tiettävästi tuomittu esimerkiksi murhasta tai taposta.

Rikoslehti Alibin haastattelussa keväällä mies vakuutti olevansa syytön Muuralan henkirikokseen. Hän sanoi lehdelle tietävänsä, kuka naisen surmasi. Epäillyn mukaan eräs toinen mies oli tunnustanut asian sellissä ja kertonut siihen liittyviä yksityiskohtia.

- Minä en sitä tehnyt, hän korosti Alibille.

Rikosta yritetty selvittää moneen otteeseen

Nyt syytteen saanutta miestä on epäilty teosta aiemminkin. Hän on poliisin mukaan välillä myöntänyt ja välillä kiistänyt sen.

Mies itse sanoi Alibin haastattelussa keksineensä alun perin vuosia sitten "tunnustaa" teon ollessaan masentunut ja ahdistunut. Hän koki tulleensa petetyksi eräässä asiassa.

Talouspäällikkö surmattiin poliisin mukaan erittäin raa'asti. Murtomiehellä ei ilmeisesti alun perin ollut surmaamisaikeita, vaan hän kohtasi naisen yllättäen tyhjäksi luulemassaan kivijalostamon teollisuusrakennuksessa illalla.

Yhtiön kassakaappi oli avattu uhrin avaimella. Rikospaikalta vietiin rahaa, kassalipas ja sekkilomakkeita.

Keskusrikospoliisi on selvittänyt henkirikosta käymällä läpi vanhoja todisteita. Epäiltyä ja todistajia on kuultu uudelleen, ja esimerkiksi sormen- ja verijälkiä on tutkittu.

Henkirikosta on yritetty selvittää useampaan otteeseen: ensimmäisen kerran heti tapahtuman jälkeen ja sitten vuosina 1991-1992. Nyt on päästy siihen pisteeseen, että juttua puidaan pian oikeudessa.

Murha ei rikoksena vanhene koskaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.