Mainos

Pariisin mellakoissa pidätyksiä

Opiskelijoiden ja nuorten mielenosoitukset uutta työlakia vastaan ovat yltyneet väkivaltaisiksi Pariisin keskustassa. Useita autoja on sytytetty tuleen, ja poliiseja on kivitetty.

Lakia vastustavat yliopisto-opiskelijat, lukiolaiset ja työläiset marssivat monissa yliopistokaupungeissa tänäänkin. Pariisissa tuhansien mielenosoittajien joukossa oli naamioituneita joukkioita, jotka sytyttivät useita autoja ja yhden kaupan palamaan.

He myös kivittivät poliisia, joka käytti patukoita häätääkseen rettelöitsijät pois. Uutistoimisto AFP:n mukaan Ranskan poliisi on pidättänyt 420 mielenosoittajaa.

Ay-johtajat tapaavat pääministerin huomenna

Pääministerin kansliasta ilmoitettiin illalla, että Villepin tapaa maan suurimpien ammattiliittojen edustajat huomenna.

Tapaamisen ehtona ay-johtajat mainitsivat työlain kumoamisen. Tarkkailijat arvioivat kuitenkin, että suostuminen tapaamiseen viittaisi sovitteluratkaisun mahdollisuuteen.

Le Parisien -lehti kirjoitti, että presidentti Jacques Chirac on painostanut pääministeriään ottamaan yhteyttä ammattiliittoihin. Lehti vihjaisi, että pääministerin asema saattaa horjua.

Villepinin kerrotaan neuvotteluehdotuksessaan toivoneen, että keskustelut olisivat täysin avoimia. Villepin oli myös esittänyt, että ehdotukseen tartuttaisiin niin pian kuin mahdollista. Tiistaille on suunnitteilla yleislakko, jolla hallitusta painostetaan vetämään takaisin jo säädetty laki.

Villepin on antanut ymmärtää olevansa valmis harkitsemaan muutoksia lakiin, joka heikentää alle 26-vuotiaiden irtisanomissuojaa kahden vuoden koeaikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 23.03.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.