Pariisin jättimäiselle marssille osallistuva Stubb: Iskuja ei voi koskaan estää täysin

Pariisissa tänään järjestettävään kansalaismarssiin odotetaan jopa miljoonaa osanottajaa.

Tapahtumaan osallistuu myös useiden maiden kärkipoliitikkoja, kuten Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Suomesta marssiin ottaa osaa pääministeri Alexander Stubb (kok).


Stubbin mukaan terrori-iskuja ei voida koskaan estää saumattomasti, mutta sananvapaudelle täytyy antaa tukea. Hän toivoo myös maltillisuutta tämänkaltaisten tapahtumien jälkeen.

Stubbin mukaan tragedioiden jälkeen tapahtuu usein ylilyöntejä, myös lainsäädännöllisesti. Hän peräänkuuluttaa avointa yhteiskuntaa, ei sulkeutumista.

Toimittaja Hopsun raportti Stubbin infosta 1:06

Lisäksi Stubbin mukaan monikulttuurisuus on osa suomalaisuutta, eikä yksittäisiä ryhmiä saa tuomita Pariisin iskujen kaltaisten, yksittäisten tekojen jälkeen Suomessa.

Stubbin mukaan sellaisia henkilöitä, jotka ovat Suomessa potentiaalisia riskihenkilöitä, auttavat ensisijaisesti sivistys, koulutus, oppiminen ja taloudelliset mahdollisuudet. Pelkoa ei saa lähteä lietsomaan, hän korosti.

Jättimarssilla kunnioitetaan tämänviikkoisten terrori-iskujen uhreja ja vastustetaan terrorismia. Pariisin keskustaan on kokoontunut jo runsaasti väkeä.

MTV Uutiset on paikalla seuraamassa tapahtumia. Näytämme myös marssin suorana kello 15 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat