Mainos

Pariisin, Brysselin ja Amsterdamin pörssit yhteen

Amsterdamin, Brysselin ja Pariisin pörssit ilmoittivat tänään virallisesti yhdistymisestään. Liitosta syntyy Euroopan suurin pörssi markkina-arvolla ja osakevaihdolla mitattuna.

Asiaa koskevia huhuja oli laajasti liikkeellä jo viikonloppuna ja osapuolet neuvottelivat yksityiskohdista lauantaina. Yhdistymistä koskeva tiedotustilaisuus alkaa Lontoossa kello 14.15 Suomen aikaa.

Euronext -nimiseksi kaavailtu pörssi aloittaa toimintansa suunnitelmien mukaan syyskuussa ja sen piirissä on 1300 yritystä. Liittoutuman johtoon astuu johtotroikka, ja ensimmäisen neljän vuoden ajan vetovastuu on Pariisin pörssin nykyisellä johtajalla Jean-Francois Theodorella. Euronextin syntyminen edellyttää vielä Euroopan kilpailuviranomaisten hyväksymisen.

Nyt ilmoitettu kolmen pörssin yhdistyminen tekee luultavasti tyhjiksi viime syyskuisen suunnitelman, jossa kahdeksan pörssiä olisi astunut samaan liitoon. Siinä Amsterdamin, Brysselin ja Pariisin pörssien lisäksi olisivat yhdistyneet Lontoo, Frankfurt, Milano, Madrid ja Zürich. Hankkeen esteeksi nousi muun muassa yhteisen kaupankäyntijärjestelmän luominen.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.