Mainos

Pariisilaishotellin raunioista löytyi vielä yksi ruumis

Varhain eilisaamuna syttyneessä tulipalossa kuoli 21 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä.

Tuhoisan hotellipalon tutkimukset jatkuivat Pariisissa tänään. Kuolonuhrien määrä kasvoi 21:een, kun poliisit ja palomiehet löysivät raunioista vielä yhden ruumiin.

Viranomaiset eivät ole vielä saaneet varmuutta siitä, mikä aiheutti kuusikerroksen Paris-Opera-hotellin palon varhain eilisaamuna. Poliisin mukaan palo oli kuitenkin "epäilemättä onnettomuus". Palossa loukkaantui kymmeniä ihmisiä. Sairaalahoidossa on edelleen 33 ihmistä, joista 11:n vammoja kuvailtiin vakaviksi.

Pääasiassa siirtolaisperheiden asuttama Paris-Opera-hotelli sijaitsee Pariisin keskustassa, lähellä turistien suosimia Galeries Lafayette- ja Printemps-tavarataloja.

Loukkaantuneiden joukossa on Ranskan, Senegalin, Portugalin, Yhdysvaltain, Norsunluurannikon, Ukrainan ja Tunisian kansalaisia. Loukkaantuneista suurin osa kärsi sokista, savumyrkytyksestä tai ruhjeista. Kuolleiden kansallisuudesta ei ollut tietoa. Surmansa saaneista kymmenen oli lapsia. Hotellissa asui 80 ihmistä.

Suomen Pariisin-suurlähetystön konsuliosaston tietoon ei ole tullut, että hotellissa olisi ollut suomalaisia.

-Se on hotelli, jota Pariisin kaupunki on käyttänyt asuntoa odottavien maahanmuuttajaperheiden sijoittamiseen, kertoo lehdistöneuvos Seppo Toivonen Pariisista.

Poliisin mukaan hotellipalo ei ole tuhopoltto. Palon tarkkaa syttymissyytä on poliisin mukaan kuitenkin mahdoton selvittää vielä pitkään aikaan. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan palo oli saattanut alkaa ensimmäisestä kerroksesta, jossa oli mikroaaltouuni. Palomiesten mukaan hotelli oli tarkastettu viime kuussa. Hotellista pääsi ulos vain pääovesta, mutta turvallisuusmääräysten mukaan lisäuloskäynnit eivät olleet pakollisia.

Osa yhden tähden hotellin asukkaista pakeni liekkejä syöksymällä ikkunoista kadulle. Muuan viranomainen sanoi, että kuolleiden määrä olisi jäänyt pienemmäksi, jos ihmiset olisivat jääneet huoneisiinsa eivätkä paenneet liekkejä. -Aloitimme sammuttamisen pohjakerroksesta. Siinä tilanteessa on vaikea saada ihmiset pysymään rauhallisina. He hyppäsivät, kertoi Galeries Lafayette -tavaratalon palopäällikkö Alfred Millot.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

(Seitsemän uutiset 15.04.2005)

(APTN 15.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.