Mainos

Pardia: Aluehallinnon toimintakyky vaarassa

Valtion virkamiehiä edustava palkansaajajärjestö Pardia on huolissaan aluehallintouudistuksen tiukasta aikataulusta. Pardian puheenjohtajan mukaan uudistuksen voimaantuloa on pakko lykätä vuodella, ettei aluehallinnon toimintakyky vaarannu.

Aluehallintouudistuksen aikataulu on vaarallisen tiukka, arvioi palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola. Valmistelun keskeneräisyyden, riittämättömien valmisteluresurssien ja liian kireän aikataulun vuoksi Palolan mielestä on välttämätöntä, että uudistuksen toimeenpanoa siirretään yhdellä vuodella alkamaan vuoden 2011 alusta.

Palola epäilee, ettei uudistusta voi toteuttaa sen vaatimalla huolellisuudella, jos asetetusta aikataulusta pidetään kiinni. Laki on vielä lausuntokierroksella eikä muita säädöksiä voida antaa ennen kuin lailla on eduskunnan hyväksyntä. Aluehallintouudistus aiheuttaa muutoksia noin 250 laissa ja muutosta vaativia alempia säädöksiä on yli tuhat.

- On suorastaan uhkarohkea ajatus, että yksi Suomen hallintohistorian laajimmista uudistuksista pannaan täytäntöön muutamassa viikossa. Johdon valintaa ja 6 000 virkamiehen lopullista sijoittamista uuteen organisaatioon ei voida hoitaa vasemmalla kädellä. Hallitus vaarantaa aluehallinnon palvelu- ja toimintakyvyn syvän taloudellisen laman aikana täysin perusteettomalla kiireellä, sanoo puheenjohtaja Palola Pardiasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.