Mainos

Paras työllisyystilanne Ahvenanmaalla ja pääkaupunkiseudulla

Heikoin työllisyysaste on puolestaan Itä-Lapin Sallassa. Myös Taivalkoskella ja Hyrynsalmella Oulun läänissä työllisyysaste jää alle 47 prosentin.

Suomen kuntien korkeimmat työllisyysasteet löytyvät Ahvenanmaalta sekä pääkaupunkiseudun ja Turun ympäryskunnista. Matalimpien työllisyysasteiden kunnat taas ovat Pohjois- ja Koillis-Suomessa. Erot kärki- ja häntäpään kuntien välillä ovat viime vuosina hieman tasoittuneet.

Tilastokeskuksen Työssäkäynti 2003 -julkaisun ennakkotiedoista selviää, että Manner-Suomen korkein työllisyysaste oli pääkaupungin naapurissa Sipoossa ja Nurmijärvellä, 75,7 ja 74,7 prosenttia. Niitä seuraavat Turun lähikunnat Rusko ja Merimasku 74,3 ja 74,1 prosentilla. Ahvenmaan Sundin kunnassa työllisyysaste oli peräti 78,6 prosenttia, ja viisi muutakin Ahvenanmaan kuntaa yltää Sipoon edelle. Vuonna 2002 kaksi kuntaa ylsi yli 80 prosentin, vuonna 2000 kolme kuntaa. Sottunga ja Sund olivat kärjessä molempina vuosina.

Hännänhuipuksi vertailussa jäi Itä-Lapin Salla 45,9 prosentin työllisyysasteella. Tilanne on synkkä myös Oulun läänin itäosassa Taivalkoskella ja Hyrynsalmella, joissa molemmissa jäädään alle 47 prosentin. Sekä Hyrynsalmella että Sallassa tilanne on kuitenkin parempi kuin vuonna 2002 - tuolloin Hyrynsalmen työllisyysaste oli 43,4.

Suurkaupunkeja ei kärjessä

Myös monissa suurissa kaupungeissa, kuten Tampereella, Turussa, Oulussa ja Lahdessa, työllisyysaste jäi alle koko maan keskiarvon. Helsingissä yllettiin vain hieman sen yli.

- Koko maan työllisyysaste oli 64,6 prosenttia vuonna 2003. Suomen 432 kunnasta 173:ssa päästiin maan keskiarvoa korkeampaan työllisyysasteeseen. Nämä kunnat sijoittuivat pääosin Etelä- ja Lounais-Suomen sekä Pohjanmaan rannikon ruotsinkielisille alueille, Tilastokeskus tiivisti tiedotteessaan.

Vuonna 2002 koko maan työllisyysaste oli 64,3 prosenttia, vuonna 2001 64,2 prosenttia ja vuonna 2000 tasan 64 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.