Mainos

Paras taiteilija valittiin painiottelussa Tampereeella

Populaari- ja korkeakulttuuri kohtasivat painimolskilla Tampereen Tapahtumien yössä.

Tampereella on ratkottu ensi kerran taiteilijoiden paremmuutta painiottelulla. Museokeskus Vapriikissa eilisiltana pidetty painitapahtuma oli osa Tapahtumien yötä. Puoliltaöin päättyneen kisan voittajaksi selvisi kuvataiteilija Henna Pohjola.

Osanottajia oli kaikkiaan kuusitoista, kolme heistä naisia. Mukana olivat mm. Juhani Palmu, Wallu Valpio, Pertti "Veltto" Virtanen ja Aurora Reinhardt.

Taidepainin taustalla on kyllästyminen siihen, että taiteilijoita tämän tästä vertaillaan toisiinsa ja asetetaan paremmuusjärjestykseen - miksei siis tällä kertaa painiottelun perusteella.

Idean isän Jani Leinosen mukaan pyrkimyksenä on myös yhdistää eliittitaide ja kansanomainen maku samaan tapahtumaan.

-En ole koskaan ymmärtänyt miksi eliitti- ja populaarikulttuuri pitää erottaa. Minä ainakin pidän molemmista, sanoo Leinonen.

Taiteilijoiden SM-paini taisteltiin sumo-painin säännöillä, mutta suorituksia arvioitaessa otettiin huomioon myös taiteellinen vaikutelma. Leinosen mukaan mahdolliset myöhemmät taidekisat voidaan käydä jonkin muun lajin säännöillä.

Tuomaristossa oli mm. eri lehtien kulttuuritoimittajia ja museoväkeä. Painin asiantuntemusta edusti olympiamitalisti Marko Asell.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.