Mainos

Paraguayn kauppakeskuspalossa pidätyksiä

Palossa kuoli poliisin edustajan mukaan ainakin 360 ihmistä. Lisäksi palossa loukkaantui satoja ihmisiä.

Poliisi on pidättänyt kuusi henkilöä liittyen Paraguayn pääkaupungissa Asuncisnissa sunnuntaina sattuneeseen tuhoisaan ostoskeskuspaloon.Syyttäjä Rafael Fernandez kertoo, että kauppakeskuksen omistajaa Juan Paviaa, hänen liikekumppaniaan, poikaansa sekä kolmea turvallisuudesta vastannutta johtajaa syytetään taposta ja siitä että he eivät antaneet apua tulipalon uhreille.

Fernandez myös vahvistaa silminnäkijöiden havainnot siitä, että kauppakeskuksen ovia oli teljetty ryöstelyn estämiseksi ja sen varmistamiseksi, että asiakkaat eivät pääse ulos maksamatta. Nyt Paraguayssa tutkitaankin, antoiko omistaja Pavia määräyksen ovien lukitsemisesta.

- Suurin osa ihmisistä tukehtui kuoliaaksi, koska he hengittivät myrkyllisiä kaasuja. Jos heidät olisi päästetty ulos, he eivät olisi kuolleet, palopäällikkö Hugo Onieva sanoo.

Pidätettyjen lisäksi kahdesta muusta Pavian liikekumppanista ja kolmesta turvallisuusjohtajasta on annettu pidätysmääräys, mutta eilen he olivat vielä vapaalla jalalla.

Viranomaisten mukaan ostoskeskuspalon uhrien lukumäärä on noussut jo yli 360:n. Paikallisen television mukaan loukkaantuneita on yli 500 ja heistä kymmenet ovat kriittisessä tilassa. Eilen Asuncisnissa haudattiin kymmeniä onnettomuudessa kuolleita. Kolmella hautausmaalla järjestettyihin tilaisuuksiin osallistui tuhansia ihmisiä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.