Paprika-fetajuustopiiras 14.6.2001

Toim. Kaarina Roininen

Paprika-fetajuustopiiras

Pohja:
2 dl vettä
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
n. 75 g pakastepinaattia
n. 0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
2 munaa

Täyte:
3 pienehköä paprikaa (punainen, keltainen, vihreä) tai 2 pienehköä kesäkurpitsaa
1 rasia (180 g) herkkusieniä
1 prk (200 g) fetajuustoa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia tai basilikaa
2-3 dl juustoraastetta

1. Kuumenna vesi ja rasva kattilassa kiehuvaksi.
2. Lisää kiehuvaan seokseen vehnäjauhot samalla kertaa puuhaarukalla koko ajan sekoittaen kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat täyteaineet.
3. Halkaise paprikat neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Hauduta paprikasuikaleita mikrossa täydellä teholla 2-3 minuuttia tai teflonpannulla ilman rasvaa muutama minuutti. Jos käytät kesäkurpitsaa, suikaloi ne ja esikypsennä kuten paprikat.
4. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja esikypsennä ne samoin kuin paprikat.
5. Kuutioi fetajuusto, jos se ei ole valmiiksi kuutioitua.
6. Lisää kattilaan sulanut pinaatti, suola, leivinjauhe ja valkosipulijauhe. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
7. Levitä taikina jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi (halk. n. 30 cm).
8. Ripottele piiraspohjalle fetajuustokuutiot, herkkusienet ja paprikat.
9. Ripottele pinnalle mustapippuria, timjamia ja juustoraastetta.
10. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat