Mainos

Pappisliitto: Ei kannata takertua Päivi Räsäsen lausuntoihin

Suomen Pappisliiton puheenjohtaja Jukka Huttunen pitää kirkosta homokohun yhteydessä syntynyttä kuvaa yksipuolisena. TV2:n viime viikkoisesta homokeskustelusta on nostettu päällimmäiseksi kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen näkemykset homoudesta.

Pappisliiton puheenjohtaja Jukka Huttunen painottaa, että kirkossa homoudesta ei olla vain yhtä mieltä.

- Pitäisi nähdä asiaa laajemmin - kysymys ei ole pelkästään Päivi Räsäsen lausunnoista, vaan asetelmista, joita tuossa ohjelmassa synnytettiin. Ohjelma ei kertonut selkeästi, että kirkossa on monenlaisia ääniä tässä asiassa. Nyt jää se kuva että kirkko itsessään on hirmuisen konservatiivinen ja tyly, sanoo Huttunen.

Huttunen on huolestunut siitä, että kirkosta on ohjelman jälkeen eronnut ennätysmäärä ihmisiä.

- En puhu tässä kirkon puolesta, mutta olen toki pappi, ja aina pitää olla huolestunut, kun yksikin seurakuntalainen eroaa.

Vaikuta - äänestä ensi kuussa

Huttunen toivoo, että tuohtuneet seurakuntalaiset eivät eroaisi kirkosta, vaan sen sijaan äänestäisivät ensi kuun seurakuntavaaleissa.

- Eroaminen ja poislähteminen ei ole hyvä tie, jos rakastaa kirkkoaan. Vaalit on ajankohtainen keino valita se ehdokas, joka parhaiten edustaa näkemystä, jota itsekin kannattaa.

Huttunen sanoo, että Yleisradion homokeskustelu ei tuonut aiheeseen mitään uutta, eikä hänen mielestään kirkon kannata ottaa julkisesti erikseen kantaa Ajankohtaisen kakkosen esittämään keskusteluun.

- Julkisuudessa ei kannata sen tyypistä keskustelua käydä, koska helposti käy niin, että emme sano mitään uutta tässä asiassa.

- Tärkeintä on, että kirkon sisällä selkiytetään linjoja, ja sitä työtä ollaankin tekemässä kirkolliskokouksessa marraskuussa, sanoo pappisliiton puheenjohtaja.

Lue myös:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.