Mainos

Pappi: Sinivalkoinen ääni on vaiennut

- Sadattuhannet, ehkä miljoonat kilometrit veivät Karin hengen. Ajopäiväkirjan viimeinen sivu on täynnä, kuvaili pastori Mikko Salmi rakastetun laulajan, Kari Tapion, kuolemaa.

- Kari teki sen, mistä monet taiteilijat voivat vain haaveilla. Hän saavutti uransa huipun kypsällä iällä ja lähti suosionsa huipulla.

Kari Tapion hautajaisissa Espoon Tapiolan kirkossa seitsemänsataa ihmistä kuunteli pastorin koskettavaa puhetta kyynel silmäkulmassa. Tulijoita olisi ollut enemmänkin, sillä kirkko täyttyi viimeistä penkkiä myöden ja osa Tapion ihailijoista jäi seuraamaan siunaustilaisuutta kirkon pihamaalle.

- Kari rakasti yleisöä. Hänen kuolemansa kosketti tavalla tai toisella jokaista suomalaista, pastori jatkoi, eivätkä hänen sanansa olisi voineet osua oikeampaan.

Siunaustilaisuudessa laulettiin ensimmäiseksi Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Vaikka pakkasessa kaksi tuntia hytissyt kirkkokansa ei ensin rohjennutkaan yhtyä hartaaseen lauluun, pian tilanne muuttui ja jokaisesta penkkirivistä alkoi löytyä laulajia, jotka halusivat kunnioittaa poismennyttä taiteilijaa omalla laulannallaan.

Kun Tapion oma orkesteri esitti Tapion sanoittaman kappaleen Valoon päin, kirkkokansa pyyhki yhtä aikaa kyyneleitä ja naputteli kengänkärkiä verkkaiseen tahtiin kirkon lattiaan. Tuttu laulu vei mukanaan, vaikka solisti olikin tällä kertaa toinen.

- Yksikään ei voi päättää päivistään. Kari lähti kapteenin matkaan, pastori sanoi.

Hän kertoi myös, miten hänen ennen hautajaisia käymissään keskusteluissa Pia-vaimon ja perheen poikien kanssa kävi ilmi, että vaikka Karin elämä saattoi toisinaan olla myrskyisääkin, tärkeintä hänelle oli sovinto.

- Puhelimet soivat päivittäin, kun Kari soitti vaimolleen tai pojilleen. Niinpä eräs hänen ystävistään antoikin Karille erikoisen lempinimen Huolineuvos, Salmi jatkoi.

Kun tuli aika laskea kukkalaitteet arkun päälle, kirkkokansa pidätti hengitystään ja seurasi silmät kostuneina Karin vaimon askeleita alttarille.

- Rakastan sinua ikuisesti, Pia sanoi kyyneleet poskilla virraten.

Tämän jälkeen omat kukkalaitteensa laskivat perheen pojat, jotka äitinsä tavoin itkivät vuolaasti isäänsä kaivaten. Myös kirkonpenkeillä itkivät niin miehet kuin naisetkin.

Lähiomaisten jälkeen kukkaseppeleitä laskivat useat tunnetut suomalaiset muusikot ja taiteilijat, kuten tuottaja-sanoittaja ja Karin läheinen ystävä Ilkka Vainio, pianisti Esa Nieminen, muusikko Kristian Meurmann, näyttelijät Simo Salminen ja Jussi Lampi.

Julkisuudenhenkilöiden lisäksi kymmenet Kari Tapion ihailijat halusivat laskea kukan laulajan arkulle.

Aiheesta lisää tänään 45 minuuttia ohjelmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.