Mainos

Pappi sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Ruotsissa – järjestää nyt lapsille ja nuorille toimintaa seurakunnassa

Ruotsissa pappi sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2013. Nykyisin hän vastaa toisen seurakunnan lapsille ja nuorille järjestämästä toiminnasta. Asiasta kertoo Aftonbladet

Noin 60-vuotias pappi lähetti 15-vuotiaalle pojalle tekstiviestin ensimmäisen kerran vuonna 2013 rippileirin jälkeen. Siinä hän kertoi nauttineensa pojan kanssa juttelemisesta ja ehdotti epäsuorasti myös uutta juttutuokiota.

Poika näytti viestin vanhemmilleen, jotka kehottivat tätä vastaamaan papille kohteliaaseen sävyyn. Poika vastasi lyhyesti, mutta pappi jatkoi viestittelyä koko kesän ajan. Lopulta poika kysyi, miksi pappi viestitteli jatkuvasti. Silloin pappi paljasti tunteensa ja motiivinsa: Poika oli papin mielestä nuori ja komea, ja pappi olisi halunnut mennä tämän kanssa sänkyyn. 

Poika näytti papin tunnustuksen vanhemmilleen, jotka veivät asian tällä kertaa poliisille. Pappi kiisti ensin tehneensä mitään väärää ja vetosi sitten fantasiaan, jota ei olisi koskaan pitänyt edistää. Hän tuli kuitenkin tuomituksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Pappi myös erotettiin seurakunnastaan, koska hänen todettiin käyttäneen asemaansa väärin. Hän sai kuitenkin luvan jatkaa papin ammatin harjoittamista – tosin kolmen vuoden koeajalla. 

Tällä hetkellä pappi vastaa erään ruotsalaisen kirkon lasten ja nuorten toiminnasta. Hän on ollut kyseisessä työssä noin vuoden ajan. 

 – On pelottavaa, että kyseinen henkilö saa yhä työskennellä nuorten parissa, sanoo pojan isä. 

Papin nykyinen työnantaja kyseenalaistaa tuomion, eikä näe nykytilanteessa mitään väärää. Myöskään pappi itse ei näe mitään outoa siinä, että hän työskentelee lasten ja nuorten kanssa. 

– Olen todistanut sen, etten ole vaarallinen. Kyse oli vain yksittäistapauksesta, pappi toteaa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.