Mainos

Paponille kymmenen vuotta vankeutta

Ranskalainen tuomioistuin langetti tänään 10 vuoden vankeustuomion Maurice Paponille toisen maailmansodan aikaisista sotarikoksista.

Bordeauxlainen tuomioistuin katsoi, että 87-vuotias Papon oli sodan aikana syyllistynyt rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Papon oli vastuussa yli 1 500 juutalaisen lähettämisestä keskitysleireihin toisen maailmansodan aikana. Papon toimi korkeassa virassa natsimielisessä Vichyn hallituksessa sodan aikana.

Paponin puolustusasianajaja ilmoitti heti tuomion lukemisen jälkeen valittavansa asiasta sekä ranskalaiseen valitustuomioistuimeen että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Valitusmenettely saattaa kestää jopa vuosikausia. Näin ollen on mahdollista, että sairaalloinen Papon ei koskaan joudu sovittamaan rangaistusta, sillä hän saa odottaa lopullista tuomiota vapaalla jalalla.

Oikeudenkäynti Paponia vastaan kesti puoli vuotta - pisimpään Ranskan sodanjälkeisessä oikeushistoriassa. Jutun käsittely on pakottanut yleisemminkin ranskalaiset kasvotusten miehitysajan traumaattisten tapahtumien kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.