Mainos

Paperiväen pettymys kanavoitui perussuomalaisille

Perussuomalaisten eurovaalimenestys oli näkyvää myös perinteisillä demarialueilla. Kovia kokeneilla paperiteollisuuspaikkakunnilla sosiaalidemokraattien kannatus laski selvästi samaan aikaan, kun perussuomalaiset kasvattivat näkyvästi äänisaalistaan. Kunnallisvaaleista tuttu ilmiö vahvistui nyt entisestään.

Esimerkiksi Valkeakoskella Pirkanmaalla sosiaalidemokraattien äänisaalis kurjistui, perussuomalaisten laariin ääniä satoi sen sijaan reilusti yli odotusten.

- Se on selvä osoitus siitä, että meidän puolueenjohto on unohtanut nämä teollisuuspaikkakunnat ja ennen kaikkea paperiteollisuuspaikkakunnat. Niiden tämänhetkisen työllisyystilanteen ja tämän tuskan, mikä tulee globaalin talouden kautta, niin se on näkynyt erittäin voimakkaana niissä, toteaa Valkeakosken kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pekka Järvinen (sd.).

Perussuomalaisia ja eritoten puheenjohtaja Timo Soinia kiitellään Valkeakoskella huolellisesta perehtymisestä alueen synkkään työllisyystilanteeseen.

- Hän oli ottanut selvää esimerkiksi Tervasaaren lomautuksesta ja Kuitu Oy:n lopettamisesta. Hän oli taustatietoa onkinut hyvin. Demariesikuvat eivät taas olleet niin hyvin ottaneet asioista selvää, perustelee kaupunginvaltuutettu Kimmo Seppälä (ps.).

Paperipaikkakunnilla koetaan, että SDP:nn puheenjohtajan Jutta Urpilaisen unelmat ovat liian kaukana teollisuustyöväen arjesta.

(MTV3)

URPILAINEN: SOHVA JA SOINI VETIVÄT

SOINI: EIVÄT NÄMÄ PROTESTIVAALIT OLLEET

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.