Mainos

Paperityöntekijät palanneet töihin

Paperityöntekijät ovat palanneet tänä aamuna töihin. Paperiliiton ja Metsäteollisuuden väliset sovitteluneuvottelut alkavat iltapäivällä valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla.

Paperityöntekijät ovat palanneet töihin usean päivän työnseisauksen jälkeen. Paperiliittolaisten yhteinen työnseisaus aloitettiin viime keskiviikkona palkanmaksukiistan takia. Perjantaina muun muassa Stora Enson, M-Realin, Metsä-Botnian ja UPM:n tehtaiden työntekijät päättivät jatkaa työnseisauksiaan Imatralla ja Jyväskylässä syntyneiden kiistojen vuoksi.

Nyt työt olivat alkaneet aamulla normaalisti myös Imatran ja Jyväskylän tehtailla, tehtailta kerrottiin aamulla. Myöskään Paperiliiton tiedotussihteeri Päivi Turtiainen ei ollut kuullut, että millään tehtaalla olisi jätetty palaamatta töihin.

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden väliset sovitteluneuvottelut alkavat iltapäivällä valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla.

Työehtoneuvottelut ovat olleet umpikujassa jo pitkään. Metsäteollisuus ei liittynyt valtakunnalliseen tuloratkaisuun, sen sijaan työnantaja vaatii työehtoihin muutoksia, kuten juhannus- ja jouluseisokeista luopumista, mitä Paperiliitto vastustaa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 02.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.