Mainos

Paperitehtailla käyttöön lyhyt työkierto

Lyhyessä kierrossa tehdään kaksi aamuvuoroa, kaksi päivävuoroa ja kaksi iltavuoroa, minkä jälkeen on neljä päivää vapaata.

Metsäteollisuus ry ja Paperiliitto ovat sopineet, että paperitehtaissa voidaan ottaa käyttöön ns. lyhyt kierto kolmivuorotyössä. Tuoreiden tutkimusten mukaan lyhyt kierto edistää vuorotyötä tekevien terveyttä ja vähentää poissaoloja.

Lyhyessä kierrossa tehdään kaksi aamuvuoroa, kaksi päivävuoroa, kaksi iltavuoroa ja kaksi yövuoroa, minkä jälkeen on neljä päivää vapaata. Nykyään sellu- ja paperiteollisuudessa käytetään vuorojärjestelmää, jossa työntekijällä on yksi vapaa neljän aamu- tai päivävuoron jälkeen, ja neljää yövuoroa seuraa kuusi vapaata.

Työmarkkinapolitiikan johtaja Arto Tähtinen Metsäteollisuus ry:stä uskoo, että lyhyt kierto on hyvä keino leikata poissaoloista aiheutuvia kustannuksia.

- Olemme jo usean vuoden ajan hakeneet yhteistyössä työntekijäpuolen kanssa keinoja poissaolojen vähentämiseksi ja saaneet esimerkiksi tapaturmien määrän laskemaan, Tähtinen sanoo.

Keskeytymätöntä kolmivuorotyötä tekee tehtaissa noin 13 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.