Mainos

Paperitehtaan palo hallintaan Jyväskylässä

Tulipalo Metsä-Serlan Kankaan paperitehtaalla Jyväskylässä on saatu hallintaan ja tulen leviäminen tuotantotiloihin estetyksi. Palossa tuhoutui pahoin kolme paperivarastoa ja osa konttorirakennuksesta; aineelliset vahingot ovat arviolta useita kymmeniä miljoonia markkoja. Henkilövahinkoja palo ei aiheuttanut.

Varastoissa oli yli 2000 tonnia pakkausmateriaaleja ja valmiita erikoispaperituotteita. Määrä vastaa tehtaan kolmen-neljän päivän koko tuotantoa. Tuotannon keskeytyminen aiheuttaa päivässä noin kahden miljoonan markan myynnin menetyksen.

Palaneet rakennukset raivataan pois ja korvaavat tilat pyritään järjestämään mahdollisimman pian. Tuotannon katkos ei aiheuta henkilöstön lomautuksia. Tehtaalla työskentelee kaikkiaan 430 henkeä.

Tehtaanjohtaja Jarmo Salosen mukaan kaikille riittää tekemistä tuotannon uudelleen käynnistämisessä. Tehtaan erikoispapereita valmistava tuotantolinja saataneen käyntiin lähipäivinä. Toimistopapereita valmistavan PK 4:n seisokin arvellaan kestävän pitempään.

Kankaan hienopaperitehdas sijaitsee aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa. Katon korjaustöistä alkunsa saanut tulipalo syttyi puoli kahdeksan aikoihin aamulla ja sitä ovat olleet sammuttamassa kaikki lähiseudun palokunnat.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.