Paperin viimehetken sovittelu alkoi aamulla

Neuvottelut paperiteollisuutta uhkaavan lakon estämiseksi on aloitettu uudelleen. Paperiteollisuuden lakonuhan ratkaisut jäivät tälle päivälle, kun alan työehtokiistan sovittelijat päättivät neuvottelunsa puoli yhden aikoihin viime yönä.

Paperikone

Työkiistan osapuolet ovat kokoontuneet valtakunnasovittelijan toimistoon jatkamaan viime yönä keskeytettyjä neuvotteluja. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan sovittelussa ei eilen juurikaan edistytty. Hänen mukaansa sovintoesitys kuitenkin annetaan iltapäivällä, jos pientäkään lähentymistä tapahtuu päivän aikana.

Palkankorotusten ohella Paperiliitto ja Metsäteollisuus kiistelevät mm. työajan lyhentämisestä ja ulkopuolisen työvoiman käytöstä. Mikäli sopua ei löydy, koko paperiteollisuus uhkaa pysähtyä huomenna kello 14. Tehtaiden alasajo aloitetaan kuitenkin mahdollisesti jo tänään.

SAK:lainen Paperiliitto ja Metsäteollisuus marssivat valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen toimistoon eilen illansuussa. Salonius kertoi kuitenkin jo iltayhdeksältä, ettei sovintoesitystä ollut odotettavissa vielä näiden neuvottelujen aikana. Jos edellytyksiä sovintoesitykselle löytyy, esitys annetaan maanantai-iltana.

Alan työehtosopimuksista on väännetty kättä jo nelisen kuukautta. Palkankorotusten ohella osapuolet kiistelevät työajan lyhentämisestä, ns. ulkopuolisen työvoiman käytöstä, lomautuskiellosta sekä tulos- ja voittopalkkioiden käytöstä.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat