Mainos

Paperin neuvottelut jatkuvat kireinä

Neuvotteluja aiotaan jatkaa päivittäin. Tapaamisia on toistaiseki sovittu torstaihin asti. Työtaistelut uhkaavat laajentua jo viikon päästä.

Paperiteollisuuden työkiistojen sovittelua on jatkettu valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Neuvotteluissa ei tapahtunut ratkaisevaa edistystä, mutta niitä aiotaan jatkaa sovitun aikataulun mukaan päivittäin. Tapaamisia on toistaiseksi sovittu torstaihin asti.

Ilmapiiriä on kiristänyt StoraEnson ammattiosastojen viikonvaihteessa aloittama huomisaamuun jatkuva työnseisaus kaikissa konsernin tehtaissa. Lakot aloitettiin vastalauseeksi palkanmaksun keskeyttämiselle StoraEnson Oulun tehtailla.

Tukilakkoon on ryhdytty myös StoraEnson osaksi omistamassa Sunila Oy:n tehtaassa Kotkassa. Eri puolilla Suomea StoraEnson tehtailla on töissä noin 8000 Paperiliiton jäsentä.

Työtaistelut ovat laajentumassa ensi maanantaina, jolloin Paperiliitto on ilmoittanut aloittavansa runsaan kahden päivän lakon kaikissa Suomen paperitehtaissa. Mikäli ratkaisua ei saada aikaan työnantajia edustava Metsäteollisuus ry järjestää kahden viikon työsulun.

Paperiliitto aloitti työtaistelut jo maaliskuun lopulla julistamalla ylityökiellon. Se on johtanut tuotannon pysäytyksiin useilla tehtailla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.