Mainos

Paperin lakon tukitoimet laajenevat Ruotsissa

Ruotsin metalliliitto sekä metsä- ja puualan liitto ovat tänään ilmoittaneet tukevansa Ruotsin paperiliittoa, joka on antanut tukensa Suomen paperityöntekijöille.

Ruotsin metalliliitto sekä metsä- ja puualan liitto tukevat Ruotsin paperiliittoa, joka puolestaan tukee Suomen paperiliittoa. Järjestöt kieltävät jäseniään 2.kesäkuuta alkaen tekemästä työtehtäviä, joita Ruotsin paperiliiton jäsenet tekisivät ylitöinä.

Ruotsin paperiliitto päätti viime perjantaina jatkaa aiemmin ilmoittamaansa ylityökieltoa Suomen paperiliiton tueksi ja ilmoitti samassa yhteydessä saartavansa työtehtävät, joita ylityökielto koskee. Näin töitä ei voisi teettää esimerkiksi ulkopuolisilla yrityksillä, joiden työntekijät kuuluvat muihin ammattijärjestöihin.

Ruotsin metalliliitto sekä metsä- ja puuliitto haluavat saarroillaan turvata Ruotsin paperiliiton toimet. Metalliliiton sopimussihteerin Anders Tidermanin mukaan Ruotsin paperiliitto on pyytänyt tukitoimia metalliliitolta. Hän korostaa, että kyse on tuesta nimenomaan kotimaan paperiliitolle.

- Tämä ei tarkoita, että metalliliitto olisi kiihdyttämässä Suomen kiistaa. Teemme tämän turvataksemme Ruotsin paperiliiton ylityökiellon, Tiderman sanoo.

Myös metsä- ja puuliitto haluaa vastaavalla toimellaan turvata Ruotsin paperiliiton tukitoimien tehon.

- Tämä on myös osoitus tuesta suomalaisille paperityöntekijöille, sanoo metsä- ja puuliiton sopimussihteeri Per-Olov Sjöö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.