Mainos

Paperiliitto uhkaa järeällä aseella

SAK:lainen Paperiliitto uhkaa pysäyttää maan koko paperiteollisuuden ensi maanantaina. Paperiliitto ilmoitti asiasta heti, kun työtuomioistuin oli tuominnut sen hyvityssakkoihin Nokian Paperi Oy:n lakosta ja siihen liittyvistä tukitoimista.

-Työnantajapuoli on jääräpäisesti kieltäytynyt kaikista neuvotteluista Nokian Paperin kunnossapidon työehtosopimuksesta syntyneen kiistan ratkaisemiseksi. Tästä syystä Paperiliitto käynnistää kaikkia liiton sopimusalueita koskevan työtaistelun maanantaina kello 6, liitto tiedottaa. Alkaessaan lakko jatkuu toistaiseksi.

Paperiliitto tuomittiin sakkoihin

Työtuomioistuin tuomitsi SAK:laisen Paperiliiton ja sen osastot yhteensä 109 000 markan hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomio liittyy viime torstaina alkaneeseen Nokian Paperi Oy:n lakkoon ja tukilakkoihin eri puolilla maata.

Lakon selvittäminen ei etene

Seitsemättä päivää jatkuvan Nokian Paperi Oy:n lakon selvittäminen polkee paikallaan. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius kertoo, että hänen toimestaan varsinaisia neuvotteluja ei ole meneillään, eikä mistään kokouksista ole sovittu. Paperiliiton Nokian osaston jäsenkokous päätti tänään jatkaa tukilakkoa, jolla pyritään vaikuttamaan ABB Service Oy:n huoltomiesten liittokiistaan. Jäsenkokouksen yksimielinen päätös merkitsee, että seisokki tehtaalla jatkuu ennallaan. Paperityöntekijät käsittelevät lakkotilannetta seuraavan kerran sunnuntaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.