Mainos

Paperiliitto: Työntekijöiden mitta on täynnä

Paperiliitto on pettynyt Stora Enson tänään esittämistä rajuista leikkauksista. Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen kertoo odottaneensa vakavaraiselta yritykseltä enemmän malttia, kun taloustilanne on jo hieman kohentumassa.

Ahonen sai tiedon Stora Enson suunnitelmista aamulla suoraan yhtiön toimitusjohtajalta Jouko Karviselta.

Paperiliitto ottaa kantaa sulkemissuunnitelmiin huomenna liiton hallituksen ja liittovaltuuston kokouksissa. Ahosen mukaan mahdollisesta työtaistelusta ei ole kuitenkaan vielä päätetty.

- Meillä (Paperiliitossa) ei suinkaan ole tehty mitään päätöksiä, minkälaisiin toimenpiteisiin ryhdymme, Ahonen totesi MTV:n Seitsemän uutisissa. Puheenjohtajan mukaan paperityöntekijät kokevat kuitenkin joutuneensa tilanteessa maksumiehiksi.

- Kyllähän sillä tavalla voi kuitenkin sanoa, että nyt ihmisillä alkaa olla kerta kaikkiaan mitta täynnä. Tunteet ovat varsin kovasti pinnassa. Ihmiset tehtaan sisällä ovat tehneet parhaansa: väkeä on vähennetty, tehokkuutta parannettu ja mikään ei tunnu riittävän. Syyt ovat kokonaan tehtaan ulkopuolella, kuten toimitusjohtaja Karvinen on todennut, ja kuitenkin maksumieheksi joutuu tehtaan sisäpuolella oleva henkilöstö.

Stora Enso lakkauttaa Sunilan sellutehtaan Kotkassa ensi vuonna ja Tolkkisten sahan Porvoossa tämän vuoden loppuun mennessä. Suunnitelmat vaikuttavat noin 450 henkilöön ensi vuoden alkupuoliskolla ja kaiken kaikkiaan jopa 1100:aan työntekijään.

(MTV3)

Katso: Paperiliitto pettyi katkerasti (Kymmenen uutiset 19.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.