Mainos

Paperiliitto: Stora Ensolta puuttuu yhteiskuntavastuuta

Stora Enso on siirtämässä yhä enemmän tilauksia Ruotsiin halvan kruunun ja puunhinnan takia.

Paperiliitto vastustaa siirtoa ja toivoo pääministerin ottavan kantaa asiaan. Huomenta Suomessa vieraillut Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen keskustelee tänään asiasta valtio-omistuksesta vastaavan ministeri Jyri Häkämiehen kanssa.

- Tämä on mielestäni selvä asia. Ei yritys, jossa valtiolla on merkittävä määräysvalta, voi käyttäytyä tuolla tavalla. Yhtään ei välitetä yhteiskuntavastuusta vaan keinotellaan valuuttakeinottelulla. Näin aiheutetaan laman pahentumista Suomessa ja ihmisille inhimillistä kärsimystä.

Ahonen odottaa, että hallitus ottaisi tilanteeseen kantaa omistajan roolissa. Hän ihmettelee, jos Häkämiehellä ei olisi asiaan mitään valtaa.

- Vastuu on viime kädessä ministerillä. Minun tietääkseni ministerin tehtävänkuvaa ja vastuunjakoa ministeriössä ei ole muutettu.

Ahonen vetoaa ministereihin siirron estämiseksi.

- Tässä olisi nyt teon paikka, koska kyseessä on sellainen yritys, jossa valtiolla on määräysvaltaa todella paljon. Miksi ei pääministeri puutu, miksi ei omistusohjauksesta vastaava ministeri puutu tällä hetkellä Stora Enson johdon käytökseen, ihmettelee Ahonen.

Ahonen tyrmää tiedot siitä, että Ruotsista puuta saisi halvemmalla. Hiljentynyt kysyntä mahdollistaisi nyt myös esimerkiksi henkilöstön koulutuksen, Ahonen sanoo.

- Kuitupuu on suunnilleen samanhintaista Ruotsissa ja Suomessa, tästä on puolueetonta tutkimustietoa. Valuuttakurssi on toki edullinen Ruotsissa. Minua riepoo tässä se, että kun tilauksia ei kumpaankaan maahan tällä hetkellä satele, olisi hyvä aika kouluttaa henkilöstöä molemmissa maissa.

Ahonen uskoo kaikesta huolimatta Suomen metsäteollisuuden tulevaisuuteen.

- Kyllä Suomi tulee metsästä elämään jatkossakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.