Mainos

Paperiliitto jätti lakkovaroituksen

SAK:lainen Paperiliitto uhkaa paperiteollisuutta lakolla. Työtaistelu alkaa 11. huhtikuuta kello 14.00, mikäli työehtosopimusta koskevaan kiistaan ei sitä ennen saada ratkaisua. Lakko koskisi liiton kaikkia sopimusaloja.

Paperia

Paperiliiton liittotoimikunta käsitteli tänään tilannetta puhelinkokouksessaan. Paperiliitto julisti jo helmikuun puolivälissä ylityökiellon kaikille sopimusaloilleen.

Myös Metsäteollisuus ry:n työvaliokunta sai 10. maaliskuuta valtuudet päättää työsulun antamisesta paperiteollisuudessa, mikäli alan työmarkkinatilanne sitä edellyttää. Paperiliitto ja Metsäteollisuus ovat viime viikkoina neuvotelleet tiiviiseen tahtiin, mutta keskeisten kiistakysymysten osalta edistystä ei ole tapahtunut. Neuvotteluja on käyty myös valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen avustuksella. Stora-Enson oppisopimusriitaa koskevien pistelakkojen loputtua neuvotteluja on jatkettu ilman paikallisia konflikteja.

Myös paperiteollisuuden toimihenkilöiden osalta neuvottelut ovat olleet jumissa. Alan noin 7000 toimihenkilöä julistivat alalle ylityökiellon kolmisen viikkoa sitten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.