Mainos

Paperiliitto jää keskusjärjestöjen yleissopimuksen ulkopuolelle

SAK:lainen Paperiliitto jää uudistetun työmarkkinajärjestöjen yleissopimuksen ulkopuolelle. Paperiliitto katsoo, että tässä vaiheessa sen ei ole mielekästä sisällyttää uuden yleissopimuksen tekstejä työehtosopimuksiin.

Päätöksen ulkopuolelle jäämisestä teki Paperiliiton liittotoimikunta. Liittosihteeri Artturi Pennasen mukaan sopimuksessa on paljon mm. ulkopuolisen työvoiman käyttöön liittyviä asioita, joista Paperiliitto on sopinut toisin.
-Totesimme, että tämän määräajan puitteissa emme tule mukaan. Katsotaan miten työehtosopimuksen tekstineuvottelut etenevät ja mikä on tilanne sen jälkeen, Pennanen sanoi tänään.

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja Teollisuuden työnantajain keskusliitto TT julkistivat uudistetun sopimuksen kesäkuussa. Ammattiliitoille annettiin syyskuun puoliväliin asti aikaa päättää sopimukseen sitoutumisesta. Käytännössä ne hyväksyvät paperin, elleivät toisin ilmoita.

Yleissopimus mahdollistaa entistä laajemman paikallisen ja yrityksissä tapahtuvan työehdoista päättämisen. Tämä ei kuitenkaan koske esimerkiksi luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen irtisanomissuojaa koskevia määräyksiä.

Uudistamisen tavoitteena on ollut vähentää liian yksityiskohtaista keskusjärjestötason sopimista, yksinkertaistaa sopimuskäytäntöä ja siirtää päätösvaltaa liitoille ja työpaikoille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.