Mainos

Paperiliitto epäilee tupo-aikataulun riittävyyttä

Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki (sd.) suhtautuu epäilevästi liittonsa osallistumiseen neuvoteltavana olevaan tuloratkaisuun. Lähteenmäen mukaan kaikki Paperiliiton asettamat työehtosopimustavoitteet ovat ratkaisematta, minkä vuoksi se ei voi vieläkään vilkuttaa vihreää valoa tupolle.

-Neuvotteluaikataulu on kiristetty niin tiukaksi, että ainakin Paperiliiton alakohtaisten asioiden ratkaisu vajaassa kuukaudessa tuntuu vaikealta, Kemissä puhunut Lähteenmäki arvioi. Lähteenmäen mukaan työnantajat ovat ilmaisseet suostuvansa tupoon maltillisilla palkankorotuksilla, mutta muutoin heidän linjanaan näyttää tänä syksynä olevan lähes kaiken vastustaminen.

-Keskusjärjestötasolla työnantajien asenne saattaa johtaa siihen, että hallituksen vaatima takaraja neuvotteluille umpeutuu jo alkumetreillä, eikä työelämän laadullisiin ongelmiin ja liittomme erityisongelmiin ehditä neuvotella ratkaisua.

Lähteenmäki muistutti, että Paperiliiton liittokokous jo alkukesästä epäili, ettei Paperiliitolla ole ratkaisemattomien, alakohtaisten ongelmien vuoksi ole mahdollisuutta lähteä mukaan tuloratkaisuun. Liittokokous linjasi ensisijaiseksi sopimustavoitteeksi ulkopuolisen työvoiman käyttöön liittyvän kiistan ratkaisemisen. Lisäksi kokous vaati sopimusalueeseen, työaikaan, lomautusturvaan ja henkilöstörahastoihin liittyvien erimielisyyksien ratkaisemista. Liitto edellyttää myös, että neuvotteluiden pitää turvata reaaliansioiden kasvu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.